För- och nackdelar med att hyra hus utomlands

Vi har de senaste två åren hyrt hus i Italien istället för att bo på hotell. Vi har också hyrt hus i Thailand och det finns både för- och nackdelar med att välja hus. Här har jag listat vad jag personligen tycker är bättre med hus och vad hotell vinner på. Jag kan tillägga att alla hus vi hyrt har haft pool.

hussardinien.jpg

Fördelar med att hyra hus utomlands

- Lugnet

Du väljer själv när ni ska gå upp, det finns ingen frukosttid att passa, du behöver inte kasta dig ut och boka solstol eller slåss om vattenmelonen på buffén.

- Egen pool

Det är superlyx att ha en hel pool för bara er, det är lätt att ha koll på barnen från poolkanten och ni kan bada när som helst på dygnet.

- Läget

Husen vi har hyrt har legat långt ifrån turiststråk, det blir knäpptyst på kvällarna och det finns varken bilar eller grannar som stör.

- Ytan

Hyr du hus får du väldigt mycket mer yta än ett vanligt hotellrum. Barnen får oftast eget rum, det finns en altan, gräsmatta, eget kök och det blir mer som ett hem. Lägg barnen på kvällen och sitt sedan ute på en stor terrass och njut istället för viska på en pyttebalkong.

- Pris

Är ni två eller tre familjer blir det oftast billigare att gå ihop och hyra ett hus tillsammans än att boka in sig på hotell.

- Genuint

Jag har känt att vi har kommit närmare lokalbefolkningen och det riktiga resmålet när vi har hyrt hus. Grannarna bor där året om, butiker och restauranger livnär sig inte bara på turismen och folk har varit mer hjälpsamma i vår omgivning.

husitalien.jpg

Nackdelar med att hyra hus på semestern

- Det blir mindre semesterkänsla

Du måste fortfarande handla, det ska lagas frukost, lunch och middag, diskmaskinen ska plockas ur och du har inte städning varje dag.

- Läget

Ja det finns med här med då läget oftast gör att du måste ha bil om du vill besöka stränder, restauranger och kunna storhandla.

- Dolda kostnader

Oftast tillkommer kostnader som inte ingår i pris. Till exempel städning, wifi, el, sophämtning, spjälsäng etc

Sammanfattningsvis gillar jag både att hyra hus och bo på hotell - det beror helt på resans syfte och vilka jag reser med. Jag har älskat husen vi hyrt i Italien men riktigt bra hotell med grym service slår kanske det mesta?!

poolalva.jpg