En guide till Koh Kho Khao

Den lilla ön Koh Kho Khao ligger väldigt nära Khao Lak och är enligt mig ett paradis, så lugnt och fridfullt. Här är det absolut stillhet som gäller, du läser böcker, lyssnar på vågorna och laddar batterierna. Du kan åka hit en dagstur från Khao lak eller bo kvar. Denna paradisö blev helt bortspolad av tsunamin och det har tagit tid att bygga upp allt igen. Det finns ett par affärer, några restauranger men i stort sett är det en väldigt öde ö.

khokhokhao.jpg

Hur tar man sig till Koh Kho Khao?

Befinner du dig i Khao Lak tar du dig upp till hamnen Baan Nam Kem, norr om Khao Lak,. Väl där går du till den vita byggnaden och berättar vart du vill åka. De kommer att visa dig vilken longtailbåt det är som går över till Koh Kho Khao och båten åker när den är full. Båtturen kostar 30-40 bath per person. Väl framme på ön väntar taxibilar som kör dig dit du vill åka.

khaolak_boat.jpg
båttill kokhokhao.jpg
kokhokhao_longtail.jpg
longtailkhaolak.jpg

 

Boende på Koh Kho Khao

Hapla Beach Cottages

Ligger precis vid öns finaste strand. Enkla bungalows i olika varianter, det finsn bara 8 stycken och de kostar runt 400 kronor/natten. Bra restaurang, hängmattor och en riktig paradiskänsla.

haplabeach.jpg

Ocean Breeze

Relativt dyrt boende med pool precis vid stranden. De har både lägenheter och bungalows med flera rum, det finns ett spa och läget är väldigt lugnt. Ligger strax söder om Hapla Beach och ett rum kostar runt 1200 kronor/natt. Jag tycker kanske inte det är värt pengarna men somliga gillar det.

Paradis villa

Detta ställe ligger lite mer söderut än Hapla och Ocean Breeze. Bungalows på stranden, det finns pool, du har stranden för dig själv och här råder total avkoppling. Kostar runt 900 kronor per natt och de har också veckopris. Svenskägt.

C&N Resort

Toppenläge, bungalows på stranden och det finns både pool och bubbelpool. Familjerum, sviter och även familjesvit med egen pool mot stranden Det ligger söder om Paradis villa och det finns ett par restauranger relativt nära. Pris mellan 600-1000 kronor/natt förutom familjesviten med jaccuzzi som kostar betydligt mer.

cn.jpg

 

Restauranger på Koh Kho Khao

Mamas

Vilket ställe! Mama själv står för maten tillsammans med sin dotter. Varje morgon tar dotterns man mopeden in till Takua Pas stora marknad köper alla råvaror och sen utför de magi. Maten är sanslöst bra, utsikt galet vacker och de kommer göra allt för att ditt besök ska bli så bra som möjligt. Bakom huset matar de stora varaner med räkskal.

mamas_rest.jpg
beach_mamas.jpg
jordnotter.jpg
mamas_kitchen.jpg
mamas_kokhokhao.jpg
mamas_mama.jpg
varan.jpg

Lazy House

Svenskägd restaurang med underbar utsikt och god mat.

 

Kho Kho Khaos bästa stränder

Jag tycker utan tvekan att Hapla Beach är den finaste stranden. Här kan du promenera länge utan att möta en enda person. Alla bilder här nedan är från denna strand. Men stranden sträcker sig längs med hela ön och alla stränder utanför hotellen är fantastiska.

haplabeach_khaolak.jpg
haplabeach_thailand.jpg
strand_kokhokhao.jpg

En del av paradiset, så nära Khao Lak men ändå så långt ifrån.