Att flyga med TUI till Thailand

Jag har rest med väldigt många flygbolag till Thailand men alltid åkt till Bangkok först och sedan flugit vidare med inrikesflyg. Den här gången reste jag med TUI direkt från Stockholm till Krabi med Boeing 767. Jag har hört att många köper flygstolar hos TUI när de åker till Thailand men inte provat själv, förrän nu. Jag är ingen flygplansnörd men har rest mycket fram och tillbaka till Thailand och måste säga att oj vad skönt det var med direktflyg. 16.30 gick planet från Arlanda och 09:30 thailändsk tid var vi framme i Krabi.

IMG_3190.JPG

Planet var stort och fräscht med 2-4-2 säten, egen tv-skärm ingick med filmer, spel och musik. samt kudde och filt. Vi hade köpt till mat då det är en lång flygning och först serverades en god middag men skagenröra till förrätt, köttfärsbiff till varmrätt och morotskaka till efterrätt. Innan man landade fick man också frukost som bestod av bröd, yoghurt, müslibar, kaffe och en chokladbit.

Planet kändes nytt och fräscht, toaletterna blev aldrig äckliga och det kändes inte trångt som vissa plan gör. Stor tumme upp för att planet släcktes ned efter middagen och man kan försöka sova några timmar innan man är framme.

IMG_3191.JPG

Detta plan var uppdelat i tre olika klasser.

TUI Premium Class

Här är det bredare säten och mer benutrymme, du får ha 10 kg extra bagage (alltså 30 kg), separat incheckning, lounge på Arlanda, Köpenhamn och i Göteborg, mat och dryck ingår och du får välja varmrätt från en meny. (DU får inte sitta här med barn under 2 år.)

TUI Blue Comfort

I Blue Comfort ingår extra benutrymme, någon form av förtäring och du hamnar längre fram i planet.

TUI Economy Class

Det här är den helt vanliga klassen du hamnar i om du inte lägger till extra eller använder ett erbjudande. Här lägger du till pengar för att få mat på flyget och det är så värt det - att åka 12 timmar utan förtäring rekommenderar jag ingen!

Sammanfattningsvis är jag jättenöjd med min resa. Det kändes inte trångt, det fanns plats till att sträcka på sig och att gå i gångarna, temperaturen i planet var bra och personalen supertrevlig. TUI flyger direkt till både Krabi och Phuket så värt att kolla upp om du är på gång att boka din nästa Thailandsresa.