En natt på Hotell Haymarket i Stockholm

Ett utav mina favorithotell i Stockholm är ju som ni vet Haymarket by Scandic. Jag har ju besökt stället flera gånger men faktiskt inte bott här. Men så förra veckan fick jag äntligen sova över med mina tjejkompisar. Vi hade bokat helg och hotell sedan länge tillbaka för när de tre personer ska ses som har 2-3 barn var och hektiska liv då gäller det att vara ute i god tid.

haymarket_stockholm.jpg

Vi hade bokat ett rum för tre och blev på plats uppgraderade till svit - så himla härligt. Så längst där uppe på byggnaden (grön del) där fönstren är som högst - där bodde vi.

lada.jpg

Choklad på rummet.

haymarket_suite.jpg

Vi hade två rum varav detta var det ena. Det andra rummet bestod av en bäddsoffa, sminkbord, garderob, nespressomaskin och så den bästa bonusen...

...skivspelare med tillhörande härliga 80-tals skivor.

haymarket-window.jpg

Så vi hängde väldigt mycket i den här fina fönsternischen med utsikt över Hötorget, drack bubbel och lyssnade på skivor. Hotellet är så väldigt välkomnande, det är som en oas mitt i stan och det är alltid liv och rörelse här. Varenda detalj är uttänkt och till och med badrummet är så där som man vill ha det hemma.

haymarket_badrum.jpg
tulipshay.jpg

Frukosten var jättemysig och uppdukad i den här miljön. Jag gick loss på smoothie, massor av fruktsallad, croissanter och kaffe.

break.jpg

Det är så fint gjort med den här bardisken i mitten, full av glas och så massor av snittblommor och ett varm, hemtrevligt ljus.

kvalen.jpg

Och så här fin var utsikten på kvällen över Konserthuset.

haynisch.jpg

Ett gott betyg på ett hotell är ju att man inte vill lämna rummet och det ville vi verkligen inte. Det är också härligt att baren nere vid lobbyn sjuder av liv, att det är här Stockholmarna hänger och inredningen är så snygg att man vill ta hem den.

Haymarket får alla tummar upp av mig och det här läget är ju så bra! När ens vänner anländer centralen och kan vara på hotellet inom fem minuter, eller när man behöver ett nytt nagellack och man kan springa ned och köpa ett på ett par minuter.