Julen 2018

Nu är den nästan över och jag tog en bloggpaus. Inte alls planerad utan hade tänkt tvärtom men det fanns knappt en minut över. 

IMG_0718.JPG

Vi firade jul hos mina föräldrar och det var full fart med att klä granen, dricka glögg och slå in klappar. På själva julafton var det -15 grader ute och vi tog en kylig promenad innan vi frös in igen. Sedan blev det Kalle Anka, julmat, tomte, julklappsglädje och släktkalas. 

IMG_0783.JPG

På juldagen hängde barnen i pulkabacken, hela familjen var på bio och på kvällen drack vi årets juldryck, Glubbel, tänkte på Italien och åt oliver och ost. Annandag jul var det åter släktkalas och så var julen slut för denna gång. Jag är ingen grinch, jag tycker jul är mysig i lagom dos men ändå oj vad jag drömmer om en jul utomlands. Slippa overaller, kyla och tjat om tomte. Få jullov på riktigt hela familjen i skuggan av en palm. Så fort jag lyckats övertala resten av familjen hoppas jag att nästa, nästnästa eller om 5 år firas i tropikerna. 

Julen 2018 var fin, det var den. Imorgon går jag till jobbet igen och avslutar året!