Från Stockholm till Göteborg med MTR Express

I helgen när jag skulle åka till Göteborg kände jag att det var läge att testa MTR Express istället för SJ på grund av att mina 5 senaste resor med SJ har inneburit problem men också för att MTR går snabbare och var billigare.

FullSizeRender.jpg

Det var jättelätt att boka resa i appen och jag valde Flex-klass vilket betyder att du kan boka om biljetten till en annan tid samma dag som du ska åka, du får välja plats och den är återbetalningsbar. Det var en himla tur att jag valde detta och inte Fix-klass (billigast men inte ett öre tillbaka) för när fredagen kom och jag skulle åka var Älva sjuk och jag fick lov att boka om min resa till lördag. (Det finns också 1:a klass Plus där allt i Fix ingår samt en måltid ingår och den serveras vid din plats samt lyxen att boka sätet bredvid gratis så du kan bre ut dig rejält. )

Jag har bara hyllningsord att säga om MTR Express efter min första resa med dem. Fräscha tåg, sköna säten, rent och fint. Jag hade en bakåtvänd plats på vägen till Göteborg och började må illa, som vanligt. Frågade personalen om det var möjligt att byta plats och blev visade till en kupé som var näst intill tom och jag kunde välja och vraka bland framåtvända platser.

Extra härligt att de har tidningen RES i varje säte för att väcka extra reslust!

FullSizeRender.jpg

I bistron serverades räksmörgås, wraps, sallader, smörgåsar, sötsaker och godis. Jag köpte enbart kaffe men bara de ljuvliga orden, vill du ha varm mjölk i kaffet fick mig att smälta, istället för de trista trekantsförpackningarna med lång hållbarhet. Och har ni sett hur snygga koppar har de?

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Och vet ni, det var helg, runt Stockholm hade årets första snö fallit och MTR höll tiden på dit- och hemvägen! Jag kommer välja MTR igen om jag ska mot Göteborg, utan tvekan.