Om att gilla att vara anställd och inte vilja starta eget

Jag älskar mitt jobb. Jag får utlopp för min kreativitet, jag jobbar med mitt största intresse, jag får resa mycket och jag utvecklas varje dag.

computer-2982270_1280.jpg

Ändå får jag frågan minst en gång i veckan om att jag borde starta eget, skulle jag inte gilla att frilansa, varför startat jag inte en egen resebyrå/contentbyrå och så vidare. Och jo jag skulle nog älska det med men idag är det faktiskt inget jag drömmer om. I en tid när väldigt många runt omkring mig säger upp sig för att köra eget går jag helt mot strömmen. Visst kan jag sukta efter friheten det kommer med, att inte ta hänsyn till semesterdagar, att kunna styra min egen tid och bestämma själv vilka uppdrag jag vill ta. Att jobba i pyjamas en måndag och äta långfrukost en onsdag låter ljuvligt. Men.

Jag tycker det är så roligt att komma till jobbet, hänga med härliga kollegor, sträva mot ett större mål tillsammans, brainstorma på möten och tillhöra ett sammanhang. Det en ljuvlig känsla att få lön varje månad, att pensionen byggs upp undan för undan, att jag får extra betalt när jag har semester, friskvårdsbidrag, inte behöva jobba på helgen och att jag inte själv behöver jaga uppdrag. För är det något jag är dålig på så är det den där sälj-biten. Att få företag att anlita just mig, att ringa runt trots telefonskräck - det skulle nog bli mitt företags död om jag någonsin startade ett.

liamni.jpg

Det kan klia i mina fingrar när jag ser potential hos företag, att de skulle med så enkla medel kunna bli så mycket bättre. När jag ser content som företag betalat massor för och som rent av är dåligt så vill jag gå in och styra upp. Men det stannar där. Jag är så otroligt nöjd med att ha hittat mitt drömjobb på alla plan. Att längta till måndagen är en fin känsla. Att få jobba med personer som inspirerar mig istället för att känna att vi konkurrerar och att vara stolt över den produkt vi levererar är också fint.

Sedan har jag ju denna blogg. Som ger mig glädje, nätverk och stresspåslag då och då. Detta är min ventil, det här som ett litet företag i miniatyr minus pengarna och här skriver jag precis det jag vill, utan krav och det är så fruktansvärt skönt. Jag inspirerar människor till att resa och jag hjälper dem välja. Förstå mig rätt jag kan verkligen se fördelarna med frilansliv, jag avundas alla er som kör ert eget race men just nu är jag stolt anställd som älskar livet på kontoret!