Fredagens tankar

Höstlov

Ja idag börjar Aramis höstlov. Först Halloween-fest där han går all in som Zombie-skelett och sedan en veckas ledighet. Han kommer att tillbringa lovet hos mormor och morfar medan vi andra i familjen har en helt vanlig vecka. Win win för alla. Eller ja helst hade jag ju rest bort men det är alldeles för dyrt och icke solsäkert för min smak.

tree-99852_1280.jpg

Julmarknad

Jag är jättesugen på att en weekendresa med julmarknad. Lagom långt borta så det bara blir en helg men tillräckligt långt för att det ska kännas som en andningspaus och weekend. Dricka glögg, äta våfflor, lyssna på julmusik medan julbelysning glittrar.

christmas-market-1864241_1280.jpg

Vintertid

Detta påfund som vi borde slopa helt enligt mig. Jag kan verkligen inte se varför vi håller kvar vi detta krångel? Och på söndag är det dags igen.

Thailand

My comfort. När det blir mörkare och kallare, när det känns som en fastnat i ett ekorrhjul, overaller ska letas fram och vantar tappas bort. Då har jag alltid Thailand. I februari åker vi igen till paradiset och bara tanken på det får mig att klara det mesta.

thai2.jpg

Lonely Planet listar resmål 2019

Sri Lanka toppar listan över länder du bör besöka 2019 enligt Lonely Planet. Nummer 2 är Tyskland och 3 är Zimbabwe. Inget av dessa länder finns väl egentligen på min bucketlist förutom att resa med tåg genom Sri Lanka. På min 2019-lista finns mer delar av USA, Sydkorea, Tel Aviv England.