5 platser i London som har byggts upp med lotteripengar

Det finns en hel del byggnader och platser i London som faktiskt har grundats med hjälp av lotteripengar. Kanske har du besökt en eller flera av dem redan? Att spela på lotteriet är väldigt populärt bland britterna. Över 50% av de vuxna lämnar in sina turnummer och deltar i dragningar varje vecka som hålls av National Lottery, så som UK Lotto och EuroMillions som är de mest populära spelen i Storbritannien. Här har du några kända platser som tagit hjälp av engelsmännens lotterispelande

1. British Museum

The-British-Museum.jpg

National Lottery var inte ensamma ansvariga för grundandet av British Museum, dock fanns tanken att använda sig av lotteripengar där redan från början. Brittiska museet grundades 1753 med hjälp av Sir Hans Sloanes stora kultursamling, men hade från början ingen byggnad för att visa upp föremålen. Brittiska parlamentet bestämde sig för att organisera ett lotteri till muséets ära. Trots flera anklagelser om bedrägerier var projektet framgångsrikt. Försäljningsintäkterna omfattade köp av Montagu House där British Museum öppnade sina dörrar för allmänheten 1759.

2. Royal Academy of Arts

royal-academy-of-arts.jpg

Royal Academy of Arts fick 12,7 miljoner pund från National Lottery för sitt projekt "Reveal, Celebrate and Explore" som startade i 2014 och kommer att slutföras 2018 före akademins 250-årsjubileum. Det är meningen att projektet ska göra den kungliga akademins kulturarv mer tillgängligt för allmänheten. Detta inkluderar nya områden och renovering av historiska miljöer.

3. Jimi Hendrix hem

Jimi Hendrix home.jpg

I december 2013 tillkännagav National Lottery att de kommer att ge 1,2 miljoner pund till renovering av vissa vindsrum på Brook Street 23, med villkoret att de var från 1968 när de utformades för gitarrlegenden Jimi Hendrix och hans flickvän Kathy Etchingham. Hendrix hyrde rummen i slutet av 60-talet och beskrev dem som "det enda hem jag någonsin haft". Lägenheten blev ett museum av Hendrixs liv och musikaliska arv, som öppnade i februari 2016. Intressant nog är lägenheten intill, Brook Street 25, lägenheten där barockkomponisten George Frideric Handel levde i 40 år i mitten av 1700-talet, och där du idag kan hitta Handel House Museum.

4. Victoria Park

victoria-park.jpg

Victoria Park är en av hundratals parker runt om i Storbritannien, som grundats med hjälp av lotteripengar. Tanken har varit att förnya Londons parker och sprida kunskap om deras historiska arv, vilket gör de mer tillgängliga för allmänheten. Victoria Park beviljades ett bidrag på 4,5 miljoner pund av National Lottery 2010 för att förbättra och utveckla parken med kaféer, offentliga toaletter, aktivitetsrum osv.

5. Cutty Sark

cutty stark kopia.jpg

Cutty Sark är ett av företaget British East Indias mest kända fartyg som seglat. Det stod klart 1869 och seglade fram till 1877 mellan Kina och London och senare med ull från Australien under nästan 20 år. Därefter har skeppet använts för olika ändamål och i april 2012 öppnades det igen som ett museiskepp i Greenwich i östra London, där du både kan gå ombord och beundra skrovet. National Lottery sponsrade renoveringsprojekt med sammanlagt 22,75 miljoner pund. Utan dessa pengar skulle vi knappast ha kunnat uppleva Cutty Sark som vi kan idag!

Lotterivinster handlar inte nödvändigtvis om att vinna för egen vinnings skull, utan kan även resultera i goda ändamål och om britterna inte hade haft en sådan kärlek för att spela på lotteriet kanske dessa vackra och spännande platser inte hade funnits i sitt nuvarande skick.


Detta inlägg är ett samarbete med theLotter