Dag 1 i Florens

Imorse klockan 6 vinkade jag haj då till familjen och tog flygbussen till Arlanda, jag skulle nämligen åka med ett morgonflyg till Italien.

IMG_0105.JPG

Jag drack kaffe ut en mugg med det bästa budskapet och sedan gick jag på flyget till Rom.

FullSizeRender.jpg

Vi landade kvart i 12 i Rom där det var klarblå himmel och strålande sol.

FullSizeRender.jpg

Jag gick direkt till tågstationen, köpte en tågbiljett till Florens och med byte på Roms centralstation tog resan allt som allt två timmar. Så väldigt smidigt!

FullSizeRender.jpg

Jag köpte lunch på tågstationen och ni vet det brukar röra sig om inplastade mackor och smaklösa sallader. Men nu är vi i Italien och en baguette för 4€ innehöll parmaskinka och en mozzarella som var så krämig att den nästan rann ur brödet.

FullSizeRender.jpg

14.30 kom jag till Florens och det var 37 grader. Jag hade väntat mig värme men kanske inte hetta. Hur som, det var härligt med sommar och efter fem minuters promenad kom jag fram till mitt hotell.

FullSizeRender.jpg

Hotellet har en pool på taket och det var jag väldigt glad för idag. Jag började med att bada, läsa och leta skugga. Det var ont om parasoller och jag har svårt för gassande sol men jag lyckades ta skydd bakom en växt.

FullSizeRender.jpg

Framåt seneftermiddagen tog jag mig ut för lite sightseeing. Florens är så vackert även om staden också svämmar över av turister, det är verkligen högsäsong.

FullSizeRender.jpg

Jag gick ned till vattnet, tittade på de kända broarna och flanerade vidare.

FullSizeRender.jpg

Till middag åt jag en pasta pesto som var fantastisk och precis det jag behövde.

FullSizeRender.jpg

Sedan var jag trött efter en resdag och bestämde mig för att avsluta kvällen på hotellet. Jag satte mig uppe vid poolen och läste, det var fortfarande över 25 grader fast klockan var efter 21 och ja det är mysigt att få de här sista sommardagarna innan hösten tar vid hemma i Sverige.

Imorgon ska jag se mer av staden, ta mig ut tidigt för att undvika den värsta hettan och bara njuta av mina dagar här helt på egen hand!