Drömmen om Norge den 17 maj

Idag firar vi Norges nationaldag genom att prata om en resa jag är så sugen på att göra. En resa som är så olik mig men som har växt sig starkare ju längre tiden gått.

Lofoten

Bilder lånade från Visit Norway

Jag har aldrig haft en dröm om Norge, kalla platser brukar inte intressera mig och det ligger lite för nära Sverige. Men så såg jag bilder från detta ställe och nu kan jag inte sluta tänka på det. Jag är inte så sugen på att uppleva vinter där men sommaren tror jag är ren magi. Jag tänker mig en sensommarresa dit, när höstsolen skiner och träden färgar landskapet i eldlika färger.

fishing-boats-hamnoy-lofoten-norway - 2-1_c932112b-ec27-4ff9-8e69-587fe4577f15.jpeg

Jag vill åka dit och fota, åka båt, äta fisk och bara vara. Lofoten består av fem öar och man kan paddla emellan dem vilket vore mäktigt.

Jag är ju varken vinter- eller äventyrsresenär men detta vill jag boka på studs. Tyvärr kostar flyg till Lofoten en smärre förmögenhet just nu men ja detta är en av de där resorna jag inte kan släppa. Jag är också sugen på Bergen och Hurtigrutten såklart men det är Lofoten som dröjer sig kvar i mitt minne som den där resan jag vill göra så snart jag bara kan.

Jag har också blivit inspirerad av ett gång bloggar som varit där här kommer några härliga länkar