Hotelltips i Chiang Mai - Puripunn Baby Grand Boutique Hotel

I Chiang Mai bodde vi på Puripunn Baby Grand Boutique Hotel, en oas mitt i Chiang Mai. Du åker över floden och genom en slingrig gränd och plötsligt uppenbarar sig detta fantastiska hotell långt ifrån trafik och surr.

Puripunn är ett boutiquehotell med endast 30 rum, allt är genomtänkt i minsta detalj och det går i Lanna style. Jag tappade nästan andan när vi anlände och det var som att kliva in i en drömvärld av ljusslingor, thaivimplar, vackra möbler och rosor.

Läge

Hotellet ligger en bit från gamla delen av staden men nära nattmarknaden, Warrot Market och floden. Stället ligger inne i en tyst gränd, det är som balsam för själen att komma hit efter en dag i stan, det är tyst och fridfullt. De har gratis tuktuk service till nattmarknaden och gamla stan och de var dessutom väldigt vänliga och skjutsade oss med tuktuken till sjukhuset.

Det tar ca 10 minuter att gå till warrot market och nattmarknaden och bara fem minuter till floden med alla mysiga restauranger och gallerier. 

Rum

Vi bodde i deras familjerum (bild ovan) på nästan 60 kvm som bestod av ett stort sovrum med dubbelsäng, ett mindre sovrum med en enkelsäng, stor balkong, badkar, dusch och vi fick utan problem in en spjälsäng till Älva.

Superiorrummen har egen veranda och deluxerummen har ett fantastiskt badrum. De har två mindre sviter och en grand svit på hela 270 kvm med egen pool och jacuzzi.

Frukost

Jag säger bara wow. Detta är nog den finaste frukosten jag ätit i Thailand någonsin. En dam står och steker omelett, pannkakor och våfflor i trädgården under ett rosa parasoll. Kaffet och maten serveras på blå och vit servis, vattenmelonen är skuren i hjärtan, det är nyplockade snittblommor på varje bord, buffén dignar från allt mellan knaperstekt bacon till chokladfyllda croissanter.

Gemensamma utrymmen

Det finns soffgrupper och fåtöljer utplacerade runt om på hotellet. Lobbyn och entrén upp till lobbyn är magnifik och det är väldigt skönt att sitta här och bara titta ut över trädgården. Poolen är relativt stor och har solstolar runt om där det är ljuvligt att ligga och läsa en bok här på eftermiddagen.

Överlag är det så väldigt mysigt mest överallt och helst ville jag inte lämna hotellet alls. De har ett mindre gym, en poolbar, ett spa och en restaurang. Fritt wifi i alla utrymmen, bibliotek och sällskapsspel.

Övrigt

Personalen är grymt serviceminded. De behandlar dig som en del utav en familj, hjälper till med allt de kan, är deras tuktuk ledig skjutsar de dig gärna dit du ska och bjuder på fantastisk välkomstdrink när du anländer. De var jättebra med barnen, riktigt engagerade kring på Älva och Aramis sjukhusbesök, hade inga problem att fixa late check out och detta är ett hotell jag kommer att komma tillbaka till. Så mycket min stil, de har allt ett hotell ska ha och lite till och det där personliga mötet som är så speciellt var lysande.

Till skillnad mot södra Thailand så är norra Thailand inte alls så stort hos svenska turister. Ägaren till hotellet berättade att de väldigt sällan har svenska gäster, majoriteten kommer från USA och de flesta är på rundresa genom Thailand, Laos och Vietnam.

Ska du till Chiang Mai får du inte missa denna pärla - du kan verkligen inte bo bättre!


Detta inlägg är till viss del ett samarbete med Hotel Puripunn men som vanligt är tankar, bilder och åsikter mina egna.