Från Koh Lanta till Koh Ngai

Vi har kommit till Koh Ngai och det är magiskt!

Färden började med en bil som var så överfull att jag nästan trodde den skulle välta.  

IMG_5006.JPG

Färden tog ca 30 minuter från Kong Nin till färjeläget vid Saladan. Båten skulle gå 10 men eftersom detta är Thailand gäller inte tidtabeller utan 10.45 tror jag vi äntligen kastade loss. 

IMG_5009.JPG

Båten var stor, den var också överfull med bagage och folk som skulle till Koh Ngai, Koh Mook och ända bort till Koh Lipe. Vi valde platser inomhus med bra ac för barnens skull vilket var ett helt rätt beslut.

IMG_5011.JPG

Efter en timme var vi framme och fick byta färja mot longtail den sista biten.  

IMG_5018.JPG

Och ungefär nu tröttnade Älva rejält plus att det var hennes sovtid vilket märktes. Inte still en sekund, brottade sig lös ur varenda famn och tillslut satt hon på golvet med ett russinpaket. Jag var glad att hon inte klättrade över relingen och lät henne sitta kvar.

IMG_5015.JPG
IMG_5021.JPG

Turen med longtail tog inte mer än 15 minuter och det var så fasligt vackert. Turkost vatten, gröna berg, vita stränder och klippor som sluttar rakt ned i vattnet.

Vi blev avsläppta på Fantasy Resort vilket nog är det lyxigaste boendet vi har under vår tid i södra Thailand. Inte för att det var ett krav från vår sida utan mer för att det var svårt att hitta budgetboende på Koh Ngai som inte redan var fullbokat.  Så här är vi nu med resans kanske rymligaste boende och vi njuter till max. Visst kan vi sakna den familjära känslan som infinner sig när man bor i bungalows som bara har 10-20 gäster men vi tar seden dit vi kommer. Och även om det är betydligt större hotell så känns det inte alls trångt och stränderna är tomma.

IMG_5031.JPG

Stället ligger precis vid den kritvita stranden men vårt rum ligger uppe på ett berg med utsikt som tar andan ur en varje gång. Sanden är len som sammet, vattnet kristallklart och det går inte att inte trivas här. Jag kommer självklart uppdatera er med fler bilder från detta paradis så snart jag bara kan! 

När vi reste tillbaka till Koh Lanta från Koh Ngai tog vi speedboat - läs mer om det här.