Vad du inte ska göra i Bangkok

5 platser.jpg

Jag älskar Bangkok. Det är min plats i världen som jag vill besöka minst en gång per år. Men precis som i alla stora städer finns det områden som är mindre trevliga. För att få den bästa upplevelsen av Bangkok får du nu har några tips på vägen.

Undvik detta i Bangkok

 

Sukhumvit soi 4, Nana området samt Soi Cowboy vid Asok

Här samlas Bangkoks baksida. Unga flickor tvingas sälja sin kroppar och västerländska män tittar gärna på och hjälper till. Detta är ingen turistattraktion, detta är tragik.

Patpong, Silom

Samma som ovan fast nästan ännu värre. Har har jag sett små thailändska barn jobba på kvällarna, överförfriskade turister vägrar förstå hur illa det står till och detta är inget man behöver se.

Khao san road

Det är såklart man kan hänga på Khao san road men har du få dagar i Bangkok skulle jag inte slösa tid på detta. En backpackergata där du kan köpa billig öl, bananpannkakor och se fler ryggsäckar och dreadlocks än i hela Bangkok totalt. Ligger en bit utanför centrala staden och visar inte det riktiga Bangkok. Alls.

tuktuk-1643802_1280.jpg

Att åka taxi på fel tid

Att åka taxi i Bangkok är billigt och är man från Sverige tycker man taxi är en lyx. Men just vid 08-09.30 på morgonen och 16.30-19 står trafiken nästan helt still och det går snabbare att gå än att åka taxi. Likaså när det kommer en rejäl regnskur och alla väljer bil/taxi istället för att gå, då proppar vägarna igen helt och trafiken rör sig inte. Välj istället skytrain, tunnelbana eller motorcykeltaxi om du ska en kortare sträcka.

bangkok-1990263_1280.jpg

Skrädderi du inte vet något om

Det finns en skräddare i varje hörn i Bangkok. Många är bra men många kan inte ens tråckla i en knapp. Jag har hört hundratals berättelser om folk som betalt kläder i förskott men aldrig fått sin kostym/klänning/byxor/skjorta. Visst finns det bra skräddare i staden men läs på lite innan, fråga runt och gå inte in på måfå.

Bubblare på denna lista

Juvelbutiker, Chatuchak en lördag eftermiddag under hot season, att åka tuk tuk och att stå utanför Wat Po och diskutera med inkastare hurvida templet är stängt idag, "men deras systers butik lite längre ned på gatan är öppen"! Du måste alltid gå igenom presentbutiken i slutet av varje turistattraktion - vad du än gör stanna inte!

temple-1179827_1280.jpg

Här kan du läsa om 100 saker att göra i Bangkok - saker som är mycket härligare än ovanstående.