Elegant minigolf och middag i Stockholm

I lördags var jag och Agniezska inbjudna till Swing by Golfbaren för att testa deras julbord och se deras koncept. Stället ligger på Surbrunnsgatan 46, ett stenkast från Rådmansgatan.

swing.jpg

Swing by Golfbaren är något så härligt som en restaurang, cocktailbar och minigolf i ett. Men det här är långt ifrån en trött minigolfbana på ett vandrarhem, detta är som att kastas tillbaka till 1930 när minigolfen kom till USA.

bardisk.jpg
xmascocktail.jpg

Det finns två barer där de blandar gudomliga cocktails, personalen är kunnig, de jobbar mycket med mikrobryggerier och känslan påminner om hotell Haymarket i Stockholm. Vi testade bland annat juliga cocktails serverade i kopp - med smak av saffran.

swinggolfbar.jpg

De har två restaurangdelar i lokalen; Nats Pizza där du kan beställa goda pizzor, hamburgare eller hummer som äts här ovan på bild.

swingbygolfbaren.jpg

I den större restaurangdelen serveras just nu julbord men annars en härlig a la carté. Julbordet är inget stort, bord du köar till utan detta är så mycket härligare. Det är sharing i 30-tals anda där ni i sällskapet först får in en glögg och sillbricka.

sillbricka.jpg

Sillen är bland de godaste jag ätit speciellt en senapssill men rökig smak, laxfenor och friterad matjesill. Sedan kom charkbricka in med paté, livets bästa tryffelskinka, anka och älgkorv. Tyvärr var det mörkt och mysigt där inne vilket gör att bilderna inte gör maten rättvisa.

matengolf.jpg

Tredje servering var varma rätter med köttbullar, spädgris, hasselbackspotatis och grillade grönsaker med getost. Det hela avslutades med dessertbord där det fanns mycket godsaker och även ost. Så härligt sätt att äta julbord och hundra gånger bättre än att behöva lämna bordet och köa till nästa omgång mat.

MInigolfen kan du välja om du vill spela före eller efter maten eller om du bara vill njuta av god mat och se andra spela. Ägaren till detta fina ställe är världsmästare i minigolf och har också golfbanor i Aspudden och Kristineberg. Banorna är medelsvåra och det finns ingen bana där du får stå åtta slag utan att komma framåt alls.

experince.jpg
byra.jpg

Detaljerna är ett konstverk i sig och allt passar in på pricken i konceptet.

bar2.jpg

Efter halva rundan golf kommer du till en mindre bar där de serverar god öl från ett mikrobryggeri i Kristianstad.

minifolfstockholm.jpg

Självklart har de också en selfiehörna där du kan dra på dig 30-tals accessoarer och posera loss men cigarillmunstycken och hattar.

kallare.jpg

I källaren finns en egen våning att hyra för fest med 6 privata golfbanor - detta kallas vardagsrummet och det är lätt att se varför med härliga soffor, fjäderlampor och mysfaktor.

En trappa upp finns ett undangömt VIP rum där du kan besöka Mary Pickfords kontor för en privat cocktail innan middagen.

cykel.jpg

Detta var en gömd oas för mig och hade jag bara gått förbi hade jag aldrig trott att detta gömde sig nedanför den röda sammetstrappan. Du behöver inte gilla minigolf för att gå hit men det är svårt att inte gilla minigolf när man väl är här. Jag förknippar tyvärr mat på minigolfställen som under medel men det fick jag ta tillbaka här då denna mat verkligen var jättebra. Perfekt när man vill ha middag med aktivitet eller bara få en lite härligare upplevelse på restaurang.

Besök Swing by Golfbaren om ni får chansen!