Råd att resa

Pengar är det som begränsar de flesta när de väljer semesterresa. Det kan man lösa dels genom att försöka spara pengar och dels genom att boka smart och billigt. Nu tänkte jag fokusera på det förstnämnda, att spara ihop en resebudget så att det finns pengar att handla resor för. Här kommer några enkla spartips:

gd1.jpg

Matlåda till jobbet

Det här tipset har alla hört hundra gånger tidigare, men det beror på att det faktiskt fungerar. Genom att göra några portioner extra av middagsmaten och ta med resterna och värma i mikrougnen på jobbet istället för att gå ut och äta dagens lunch kan man lätt spara runt 20 000 kronor om året.

makinggnocci.jpg

Gå eller cykla

Det är svårt att hinna röra sig tillräckligt i vardagen. Ändå tar vi bilen när vi ska lämna barnen på förskolan och bussen till jobbet. När bilen går sönder eller kollektivtrafiken strejkar upptäcker många att det faktiskt är rätt skönt att slippa bilköer eller att svära över tågförseningar. Utmana dig själv att låta bilen stå åtminstone någon dag i veckan.

Se över dina räkningar

Har du de billigaste abonnemangen och de bästa försäkringarna? Samla fakturorna från det senaste kvartalet, kolla jämförelsesajter och ring runt till konkurrenterna. Många gånger går det att pressa priser utan att det kostar något mer än lite tid. Var elen i vägguttaget kommer från  kan göra stor skillnad i kostnad.

Tänk gratis

Det finns alltid utgifter som går att stryka. Är du singel och gillar krogliv, bjud hem kompisarna på knytkalas. Har du barn tycker de kanske att det är kul att åka till ett lekland med klätterväggar och rutschkanor, men skulle de inte tycka att det var lika roligt att åka på familjepicknick i skogen? Istället för att dricka kaffe på ett kafé, ta med en termos hemifrån. Allt som krävs är lite framförhållning.

fikat.jpg

Det här var bara några förslag på vad man kan göra för att spara pengar i vardagen. Har man bara ett mål att spara till finns det hur många sätt som helst. Själva sparandet kan bli ett lustfyllt familjeprojekt. Fler tips på hur du kommer igång finns hos Låneförmedlaren Consector.


Detta inlägg är ett samarbete med Consector.