Tankar inför 2017

Har jag några nyårslöften? Jag brukar inte ha det men i år har jag faktiskt några kloka tankar jag hoppas jag kan följa upp under året.

1. Besök minst ett nytt land

Jag är ingen resenär som räknar länder. Jag har ingen lista jag prickar av, har ingen karta med nålar men däremot vill jag uppleva nya platser - sen spelar det inte så stor roll var de ligger. Men ett nytt land under 2017 borde jag väl kunna klämma in?!

2. Gör en ensamresa

Förra året gick ensamresan till Malmö och Falsterbo. Jag gillar ju att resa själv, jag lär mig mycket om mig själv och jag får upptäcka i min egen takt. Sverige eller utomlands spelar mindre roll.

3. Välj resor med omsorg

Jag ska inte resa för resandets skull. Jag ska bli bättre på att välja resor med omsorg, att prioritera resmål jag verkligen vill till och att spendera mina semesterdagar väl. Högst upp på min lista nu ligger Tel Aviv, Sevilla, hyra hus vid Medelhavet, tjejresa till Aten och så reser jag mer än gärna till Montenegro, Sarajevo och Georgien.

4. Res ensam med Aramis

Vi hade en sådan ljuvlig resa i Prag bara han och jag förra året och det vill jag gärna köra en repris på. Älva är lite för liten för att uppskatta kortare resor med mig men Aramis är i perfekt ålder nu. Jag har frågat var han vill åka och fick Afrika till svar - kanske lite långt för en weekend men någonstans åker vi!

5. Insikt om landets historia

Visst tar jag reda på en del om landet jag reser till men guidade turer, matvandringar och att få höra om landets historia är oerhört intressant och ger en djupare förståelse till varför det ser ut som det gör idag.


Och de inte reserelaterade målen eller mer tre löften

6. Laga bättre mat.

Ett ständigt löfte och något jag varit väldigt bra på i omgångar. Under senare hälften av 2016 var matlagningen katastrofal och det blev alldeles för mycket pasta, pyttipanna och köttbullar. Men nu är det nya tag och jag ska ta mig tillbaka till sötpotatis, lax, blomkålsmos, gröna smoothies och laga mat från grunden.

7. Träna

Ja som alla andra har jag med det på listan, både för min egen skull men också för mina barn skull. En ond rygg eller spänningshuvudvärk gör ingen glad så nu är det jag som börjar utnyttja mitt SATS kort igen.

8. Inte stressa i onödan

Inte springa för livet om jag riskerar att missa tunnelbanan - det kommer en ny om sju minuter. Inte kasta mig iväg till förskolan från jobbet med hjärtklappning - barnen dör inte om jag kommer fem minuter senare. Andas.