Raw food i Stockholm - testa Hälsocafét

Jag älskar raw food, hälsosamma ställen och mat med bra produkter. Jag tycker det finns för få sådana ställen i Stockholm och de som finns är oftast jättedyra - men det finns undantag. Igår hängde jag på Hälsocafeet och tänkte att detta är ett guldkorn i staden som jag bara måste dela med er.

Hälsocafét ligger på Hornsgatan 61, mellan Mariatorget och Zinkensdamm, drivs av tjejer med stenkoll på raw food och även om stället är stort kan det vara svårt att få bord, speciellt vid lunch och helg.

Menyn är som en dröm bestående av raw food pizza, wraps, mixa din egen sallad, bönburgare, smoothies, chiapudding, acaibowls, overnight oats, juicer, milkshakes, bovete pannkakor och en uppsjö av fika.

Allt ekologiska och fritt från vitt socker, gluten och mjölkprotein. Det är vegan och superfood som gäller!

Jag en kompis var där på eftermiddagen och sugna på fika så vi testade chokladdoppad jordnötsboll och raw morotskaka med cashewfrosting. Till det kaffe med skummad havremjölk och eftermiddagen var räddad.

Så gudomligt gott!

Jag är inte vegan, jag äter allt men inte alltid och jag älskar denna typen av mat. Att ge kroppen bra grejer istället för socker och e-ämnen och jag tycker å riktigt att det är så fantastiskt gott. Om jag hade mer tid i min vardag skulle jag absolut baka/laga mer på detta sätt men tills dess njuter jag av dessa guldkorn till matställen!