Cafétips i Stockholm - Älskade traditioner

Letar du efter Stockholms bästa café till helgen? Här kommer då mitt bästa tips; ÄLskade Traditioner på Södermannagatan, Södermalm. Ett fantastiskt retrocafé med bakverk som kan få vem som helst att ramla av stolen.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Det här är fika som mormor brukade bjuda på mixat med amerikansk diner. Kanelbullar, småkakor, milkshakes extra allt, varm choklad och helt otroliga våffelberg.

IMG_4415.JPG
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Inredningen är helt i 50-60 tals retrostuk komplett med jukebox, svartvit rutigt golv, charmigt udda stolar, stora telefoner och härliga lampor. Ur högtalarna strömmar The Temptations, kaffet serveras i söta små serviskoppar och servicen är fenomenal.

FullSizeRender.jpg

Jag testade en milkshake utan mjölk. Dvs en shake med mangosorbet, havremjölk, mango och annan härlig frukt. Jättegod och att den serveras så här gör det ju ännu bättre!

Nu åt jag inte någon våffla denna gång med tittade avundsjukt på alla andra. Den här bilden är lånad från Krogklubben STHLM för att visa er hur alldeles fantastiska de är!

Letar du efter ett riktigt mysigt cafe långt ifrån de stora kedjorna är detta stället för dig. Dessutom är det ett jättebra ställe att jobba på under vardagarna och de har god lunch. Hett Stockholmstips!