En tur med GoBoat kring Stockholm

I söndags tog jag med mig Aramis, hans syssling, min kusin och min moster på en båttur i Stockholm. Vädret var kanske inte lysande med vad gjorde det när inramningen var helt perfekt?

På Strandvägen, intill Ångbåtsbryggan håller GoBoat till. De hyr ut båtar per timme till dig som vill njuta av Stockholm från vatten. Båten är utrustad med picknickbord och en ljudlös motor, det får plats 8 personer i en båt och priset är 599 kronor per timme. Det är ett väldigt rimligt pris om man är ett gäng på 6-8 personer skulle jag säga. Nu gjorde vi en familjetur men jag är väldigt sugen på att dra ihop mina tjejkompisar för en picknick i kvällssolen en sensommarkväll i september.

Innan du lämnar GoBoats brygga för att åka ut på din utflykt får du instruktioner om hur motorn fungerar och sedan är det bara att kasta loss. När vi åkte ut duggade det lite men självklart fanns paraplyer att låna.

Barnen fick låna håvar och det utlovades belöning om de plockade upp skräp ur vattnet under båtfärden.

GoBoat hjälper gärna till att visa rutt och karta och vi valde att åka längs med Djurgårdskanalen. Där dukade vi upp kaffe, saft och bullar och sämre fikavy har man ju haft eller vad säger ni?

Stundtals kunde det bli lite trångt i kanalen, speciellt när en turistbåt kom åkandes och vi som inte är båtproffs googlade snabbt upp vad det röda och gröna pinnarna betyder i vattnet - så vi visste vilken sida vi skulle hålla oss på.

VI var ute i två timmar vilket var precis lagom för att tuffa genom kanalen, fika, leta skräp, vända och åka tillbaka mot Strandvägen igen.

Och hittade vi något skräp? Ja det gjorde vi men lätt var det inte, Djurgårdskanalen hålls ren må jag säga. Men en fimp och ett glasspapper fiskade vi upp och i gengäld fick barnen, till sin stora glädje, glass. En toppenaktivitet i Stockholm måste jag säga, både barn och vuxna var lyriska efter åkturen.

Det är något speciellt med att se Stockholm från en båt och att långsamt åka fram i en picknickbåt är fantastiskt. Tummen upp för denna aktivitet!


Detta inlägg är ett samarbete med GoBoat men som vanligt är tankar, bilder och åsikter mina egna.