Förskolan och dess magi

Hur går det då med inskolning av Älva?

Dag 1 var jag med hela dagen, hon vägrade sova, sov en powernap och det var allt. Dag 2 somnade hon snabbare, sov 50 minuter och var allmänt gnällig och ville bli buren fram till mellanmål. Och så kom dag 3 och förskolan tyckte jag skulle lämna henne 9 och återkomma till lunch klockan 11. Sagt och gjort - jag satte mig på cafeet bredvid med telefonen redo och 10.30 ringde det. Jag tänkte att nu har hon brutit ihop av trötthet - men nej det gick så bra att de bad mig komma efter vilan vid 13 istället.

Här tänker jag då genast att detta kommer aldrig gå, hur ska de få henne att sova, hon som bara sover på mig i ett tyst rum och de kommer ringa direkt efter lunch. Men ingen ringde och vid 13 smög jag in på avdelningen, letade efter hennes lilla ansikte och nej hon låg och sov. Hon hade somnat först av alla på sin lilla madrass och sov sedan i 1 timme och 45 minuter!

Alltså det här med förskola är magi. Hon sitter på sin lilla stol, äter själv med sked, somnar på egen madrass och sover längre än någonsin. Nu har det bara gått en hel dag och jag ska inte ropa hej men jag är bara så imponerad. Idag är hon där 9-14.30 och jag är stand by och ännu har jag inte hört något.

Min lilla bebis som plötsligt bredvid stort förskolebarn. Yngst och minst på avdelningen men med en vilja av stål och knappast rädd för att ta för sig.