Att omvärdera ett land - Spanien jag gillar dig

Jag har alltid sagt att jag älskar Italien. Att Italien har allt som jag älskar; god mat, vackra hus, en fantastisk känsla och bra klimat. Men efter två resor till Spanien på tre månader börjar jag känna att Spanien är minst lika fantastiskt!

Jag har besökt Barcelona, Madrid, Alicante, Altea och Benidorm och det var när jag besökte den sistnämnda som jag fick för mig att Spanien inte var något att ha. Nu vet jag bättre! Landet har ju fantastiskt mat (speciellt tapas) du kan både sola, bada och åka skidor, arkitekturen är jättefin, atmosfären den bästa och människorna underbara!

I helgen träffade vi ett par som lämnat England och bosatt sig i Spanien och efter långa samtal med dem fick det mig att vilja upptäcka hela Spanien. Nerja har jag varit på väg till ett tag och jag hoppas det blir av i vår. Granada ligger högst upp på min Spanien-lista, tätt följt av Seville, Girona, Valencia, Toledo och Bilbao.

Det är roligt att upptäcka att länder som du redan varit i och kanske inte längtat tillbaka till helt plötsligt seglar upp som favoriter och får en att inse hur lite av landet en faktiskt har sett och upplevt. Jag är den första att säga att jag hade fel om Spanien, Benidorm kanske inte behöver besökas igen men resten är ju som en oupptäck skatt som bara ligger och väntar dryga tre timmars flygresa härifrån!

Vilken del av Spanien rekommenderar du?