Recension av boken Mitt Barcelona

Hur var då denna guidebok till Barcelona från Karavan Reseguider? (Ni vet den som jag tävlade ut här på bloggen innan min egen resa.) Jo jag är faktiskt väldigt nöjd och hittade flera små guldkorn som jag sannerligen inte hittat till annars.

Boken är uppbyggd efter stadsdelar vilket är väldigt bra. När du befinner dig i en stadsdel är det bara att slå upp boken och genast får du massor av tips på restauranger, caféer, shoppingstråk och annat viktigt.

Jag älskar att boken har en 5 i topp lista över varje stadsdel så man vet vad man ska lägga krutet på. Vi hittade ett fantastiskt churro-ställe, de judiska kvarteren, Mangos outlet, små marknader och bra tapasställen genom denna bok.

Kartorna som är med över stadsdelarna är bra och detaljerade men jag kan sakna en större karta över hela staden - även om man oftast får det på hotellet så hade det varit bra att haft en i boken.

Boken har fina och många bilder och det gillar jag. Dels för att en bild säger mer än tusen ord men det väcker upptäckarlusten och man kan se direkt om det är ställe man vill gå till eller om det inte alls stämmer med vad jag personligen gillar. Boken har också ett bra årshjul i slutet som berättar vad som händer i staden månad för månad och ett helt kapitel om utflykter.

Tummen upp till denna bok, dessutom bra format och lätt att bära med sig.