Om att planera sin Thailandsresa

Hur går det då med vår Thailandsplanering? Jo det tar sig. Jag har insett två saker; ska man vara i närheten av Koh Lanta bör man boka minst ett halvår i förväg för att få plats på de bästa ställena. Och vill man besöka mindre öar med få boenden är det inte alls prisvärt, då kostar en bungalow per natt nästan mer än hotell i Stockholm. Ni minns kanske mitt inlägg Var i Thailand ska man åka?

Vi har bestämt att efter två dygn i Bangkok flyga till Krabi. Vi tänkte först stanna i Krabi men har nu bestämt oss för att åka direkt till Koh Lanta. Jag är ju väldigt rädd för att bli besviken på Koh Lanta men vi har landat i att stället är stort och vi måste inte bo bredvid svenska skolan. Vi väljer Koh Lanta då vi tror det vi saknade i Vietnam finns där; fler barnfamiljer och kompisar till Aramis och bättre stränder med varmare klimat. Under vår månad i Vietnam träffade vi inte ett enda barn och Aramis börjar nu komma upp i en ålder då han behöver andra att leka med än mamma och pappa. Älva struntar nog i vilket men när man reser med en 1-åring kan det vara trevligt att hänga med andra barnfamiljer och komma till barnvänliga ställen. Vi kommer först vara på Long Beach och sedan åka neråt mot stränder söderut. I Vietnam var det stundtals kallt och väldigt stora vågor så jag hoppas att Thailand bjuder på 30 grader och vindstilla.

Sedan ska ut till Koh Ngai som är en mindre ö. Planen var också Koh Mook eller Koh Kradan men efter att ha tittat vad som finns ledigt och vad det kostar har vi bestämt att det får bli dagsturer istället. När en ö inte har så många boenden att erbjuda och vissa ställen har varit bokade sedan förra året så är det som finns kvar väldigt dyrt. Vi har försökt ligga på runt 600 kr natten och det fungerar bra på Koh Lanta men på de mindre öarna får vi inte önskad standard för de pengarna. Och nej så kräsna är vi väl inte men åker man med två barn varav en 1-åring är ändå vissa saker ett måste för oss.

Efter Koh Ngai tar vi några nätter till på Koh Lanta med vänner som också kommer vara där innan vi flyger upp till älskade Chiang Mai. Och om öar är dyrt så är Chiang Mai så fantastiskt prisvärt. Där har vi inte bokat boende än men det finns hur mycket som helst att välja på och här är priserna mer som jag tänker mig Thailand. Jag har inte varit i Chiang Mai på sex år så jag är så väldigt pepp på att komma tillbaka, se hur staden växt och träffa våra fina kompisar.

Sedan avslutar vi resan, där vi började, i Bangkok. Här har vi heller inte valt var vi ska bo men jag har en handfull favorithotell där så vi får se vilket vi väljer. Ja så ser rutten ut nu och jag var kanske inte beredd på att folk bokar boenden väldigt tidigt, de är redan inne på december 2017 på Koh Lanta. Men det är väl bara att gilla läget och börja reservera boenden så man inte blir utan.