Bra café att jobba på i Stockholm - Gretas, Haymarket

Vissa dagar älskar jag att jobba hemma. Jag får betydligt mer gjort och jag slipper bussar som inte går och stressen till förskolan. Ibland när jag har möten mitt på dagen i stan brukar jag jobba halva dagen på café och min stora favorit just nu är Gretas hos Haymarket.

En lyxigare känsla, 20-tals musik i högtalarna, bra wifi, personal som är så fantastiskt serviceminded och dessutom gott kaffe. Jag rekommenderar en trappa upp för lugnare atmosfär och mer jobbfokuserat. Läs om min rundvandring på Haymarket här.

Men det finns två saker jag alltid har problem med när jag jobbar på café.

1. Uttag till kontakt.

Jag har bra batteritid men en hel dag räcker det inte. Tänk att det finns så dåligt med uttag till laddningskontakter. Varje bord borde ha en kontakt under bordet alternativt ett skarvsladd så man slapp jaga med laptop i handen när batteri står på 1%.

2. Toalettsituation.

Jag dricker oftast kaffe när jag jobbar på café. Eller te. Eller juice. Hur som är allt detta är vätskedrivande och ett par gånger om dagen behöver jag uppsöka ett toalett. Lämna laptop eller inte? Be bordsgrannen (om det finns någon) hålla koll? Släpa laptop, väska, jacka in på toaletten och riskera bli av med din grymma plats precis vid uttaget? Ja hur gör ni?

Men om vi bortser från dessa två grejer - underbar känsla att jobba på café i storstad!