Den årliga tryffellunchen med Kroatiens turistråd

Äntligen bjöd Kroatiens turistråd in till sin årliga tryffellunch - en höjdare man som tryffelälskare inte vill missa.

Den här gången höll vi till i Urbans Delis lokaler på Sveavägen fast inte i själva restaurangen utan runt hörnet i deras privata del där du både kan hyra middagslokal och kök. Ett perfekt koncept för större tillställningar om man bor trångt, möhippor, svensexor eller liknande upplägg.

Till förrätt blev det tryffelsalami och annan chark samt himmelsk bröd med olivolja.

Och så lunchen. Vilken lunch! Tryffel som flögs in från Istrien i Kroatien samma dag och som serverades med pasta, ruccola, en gräddig sås och massor av ost. Jag vill leva på den här maten!

Till efterrätt fick vi en kroatisk pannkaka fylld med keso, vit choklad och hallon. Lika god som den ser ut minst sagt. En underbar lunch och jag som är sugen att åka till Kroatien i sommar fick massor av insidertips. Dessutom härlig sällskap med resejournalister, resebloggare och författare.

Läs mer om förra årets tryffellunch här och ta del av alla Kroatiens pärlor.