Min helg i bilder

Och så har den första helgen i oktober passerat och vilket väder! Vi tar en titt vad jag har haftför mig.

I lördags började jag med att göra croissanter till hela familjen från en burk. Jag hade inte hunnit förbi Picard men detta är det näst bästa för helgfrukost, bara att rulla ut deg, rulla ihop och skjuts in i ugnen.

Sedan började denna utdragna diskussion om att städa eller inte städa. Att jag förstör legot, att han verkligen inte kan ta bort saker från golvet - och ja ni som vet, ni vet hur trist detta är. Men med hot kommer man långt och tillslut fick dammsugaren komma in,  men med väldigt hård övervakning.

Som tur var skulle jag och Aramis sedan göra något skoj tillsammans; Cartoon Network bjöd in till premiär av Ben 10. Vi tog med Aramis förkolekompis, åkte till stan, åt popcorn, kollade på Ben 10 och avrundande med McDonalds. Perfekt upplägg för två 6-åringar!

Jag hann också med en sväng till Monki som är min absoluta favoritaffär. Jag älskar stället och kom hem med en ny kjol.

Sedan tog vi en härlig höstpromenad i Sjöstaden och färgerna just nu är ju helt fantastiska som ni kan se.

När vi kom hem hade vi fått fikabesök, barnen lekte och spelade spel, vi vuxna drack kaffe och åt muffins. Som det ska vara en lördag. Senare på kvällen lagade Micke lax, vi kollade på Shrek hela familjen (minus Älva) och så avslutade jag och Micke kvällen med en dokumentär på Svt. Sevärd men otroligt deppig.

Idag söndag vaknade vi åter igen till en klarblå himmel. Jag och Älva var ute hela förmiddagen i parken och njöt av sol och krispig luft.

Lagom till lunch bytte jag om till klänning, lämnade hemmet, tog en hisselfie och begav mig till Skeppsholmen.

Vädret kunde inte ha varit bättre, att promenera till Skeppsholmen idag var som en saga, Stockholm glittrade och det var riktigt varmt.

Målet var Hotell Skeppsholmen där jag mötte upp tre härliga personer för brunch och bubbel. Mycket god mat, skratt och en perfekt eftermiddag en söndag i oktober. Ett helt inlägg om denna sagolika brunch kommer under veckan här i bloggen.

Efter all mat satt jag här och smälte maten innan jag tog en långpromenad hem genom denna fina stad.

När jag kom hem lekte jag med mina barn, badade och tvättade håret på båda inför en ny vecka, läste minst 10 sagor för Älva, letade Pokemons med Aramis och åt kräftor och lasagne till middag med familjen och barnens farmor.

Och nu ska jag snart ta en stund på spikmattan innan jag tackar av den här helgen och kryper ned i sängen. Imorgon väntar måndag och den innehåller festligheter den med!