Hotelltips i Barcelona - Sixtytwo Hotel

Ni vet hur mycket jag gillar hotell. Och ni vet också hur mycket jag gillar att hitta unika boutiquehotell med det där lilla extra. I Barcelona valde jag att bo på Hotel Sixtytwo, ett hotell som tidningen RES listar som nummer 1 över bra hotell i Barcelona - och med all rätt.

Läge

Läget kan inte vara bättre. Hotellet ligger i området Eixample på den stora shoppinggatan Passeig de Gràcia och ett stenkast från Gaudis Casa Batlló. Tåget från flygplatsen stannar på tågstationen som ligger en minut (!) från ingången till hotellet, tunnelbanan ligger lika nära och varenda hop on/off buss passerar hotellet. Det finns massor av restauranger och barer i området och det är gångavstånd till det mesta.

Rum

Vårt rum var ett dubbelrum för två personer och förutom säng fanns ett litet bord med stolar, garderob, minibar, nespressomaskin och bra avlastningsytor. Jätteskön säng, en uppsjö av kuddar att välja bland, minimalistisk stil och snygg inredning.

Badrummet hade både badkar och dusch och allt du behöver för att göra livet och handbagaget lättare. Schampoo, balsam, tvål, lotion, rakhyvel, tandborste med tandkräm, nagelfil, tops, skoputs och ett litet sykit.

Men det absolut bästa med rummet måste ändå vara balkongen. Att vakna och slå upp balkongdörren för att se Barcelona vakna det var magi varje morgon. Kolla in dessa bilder här nedan så förstår ni vad jag menar. Och även om det är en trafikerad gata utanför störs du inte alls när du stänger dörren och det är dags att sova.

Hotellet har också familjerum och sviter med egen takterrass.

Gemensamma ytor

Våning 1 på hotellet är umgängesyta. Här finns två stora, härliga rum med massor av ljusinsläpp och utsikt över gatan. Här kan du ta en kopp kaffe när helst du vill, det finns olika sorters vatten och te, kakor, choklad och en mängd tidningar och böcker. Det är också här frukosten serveras.

Vi satt här nästan varje eftermiddag för kaffe, choklad, vila fötterna inför middagen och en extra bonus; varje dag mellan 18-18.30 serveras cava och chips till alla gäster. Hur fantastiskt är inte det?

Frukost

Frukosten här är fantastisk och jag älskar att den har spanskt tema. De erbjuder en frukostbuffé men också en meny där du beställer själv vilken typ av ägg eller omelett du vill ha, lax, bacon, tortilla och annat gott.

Buffén består av skinka, ostar, bröd, yoghurt, müsli, marmelad, croissanter, frukt, fruktsallad, toast som du grillar själv och sötsaker. Kaffe och juice serveras vid bordet och juicen smakar som de pressat solmogna apelsiner i köket hela morgonen. Och i sann kontinental stil finns både bubbelvatten, vin och cava.

Övrigt

Receptionen är liten och servicen grym. Vårt rum var inte klart när vi anlände men vi fick hänga på våning 1, byta om, lämna väskor och fick hjälp med vad vi kunde göra i Barcelona. Vi fick en genomgång av stadens olika kvarter, karta och vad vi borde lägga tid på och vad vi kunde hoppa över.

Och så detta. Ett wifi i väskan. Helt utan kostnad lånar receptionen ut portabelt wifi så du kan använda sociala medier, kartor och surfa on the go medan du upptäcker Barcelona. Det är så mycket tummen upp från min sida och det är faktiskt första gången jag blir erbjuden detta på ett hotell.

Letar du efter ett mindre hotell, med en fantastisk känsla och personlig service är detta stället att välja. Det är långt från Hilton och Sheraton - på ett bra sätt. Här kommer personalen ihåg vilket rum du bor i, de vet när du ska checka ut, var du kommer ifrån och småpratar gärna om allt mellan himmel och jord. Personlig service helt enkelt.


Detta inlägg är till viss del ett samarbete med Sixtytwo Hotel men som vanligt är tankar, bilder och åsikter mina egna.