Ett tips till Prag resan - Prague card

När jag och Aramis var i Prag använde vi oss till stor del av det ni ser på bilden; Prague Card. Jag tycker det är jätteskönt att slippa lösa biljett till spårvagn och tunnelbana när man är ute och reser och dessa kort som nästan finns i alla europeiska huvudstäder är fantastiska. I detta kort ingår tunnelbana, spårvagn, bussar, expressbussen till flygplatsen och en del båtar. Det ingår också en guidad busstur och gratis inträde till över 50 ställen i Prag. Dessutom ger kortet rabatt på 30 andra museum och passade oss perfekt! Till exempel är det gratis inträde till slottet, Jewish Museum, tornet med utsikt i gamla stan, spegellabyrinten, Prags Eiffeltorn och Prags Zoo.

Du väljer hur många dagar du vill att ditt skort ska gälla, två, tre eller fyra. Här kan du läsa mer om hur det fungerar och var du köper ditt kort. Ett tips är dock att kolla på nätet var kortet gäller och vad som är inkluderat och inte lita på katalogen som kommer med kortet. Den är inte uppdaterad på något år och vissa samarbeten har slutat gälla fick vi erfara.