Legoland i bilder

Och här kommer nu en bildbomb från vår två dagar på Legoland. Parken är stor, underfär lika stor som Kolmården skulle jag gissa på. Det finns hur mycket som helst att göra och två dagar är nog ett måste. Visst skulle en dag räcka om det inte var några köer alls men då får man nog hoppa över vissa saker. Vi var där i mitten av maj, det var inte en enda kö och två dagar var perfekt för oss. Vi hann göra allt vi ville, testa vissa saker flera gånger och slapp stressa. Ett litet faktainlägg om Legoland kommer senare i veckan men så här såg våra dagar ut.

Äntligen! Jag trodde nästan Aramis skulle gråta av glädje när vi gick genom portalen till entrén.

Legoland Atlantis är en del som är under vatten. Stora akvarium, fiskar och livet under vatten. Och dykare, båtar och annat skoj av lego såklart. Här gick vi rakt under en haj.

En japansk spindelkrabba.

Vid utgången fick man klappa sjöstjärnor och havsanemoner.

Karuseller då? Jo det fanns en hel del. Tre-fyra stycken behöver man vara längre än 120 cm för att få åka och de var stenhårda med längd vilket jag tycker är bra. Aramis som är 117 cm fick inte åka den stora bergochdalbanan till exempel.

Legolands svar på flumride.

Han åkte en mindre bergochdalban i en riddarborg, lilla fritt fall, flygplan, någon typ av mask, snurrande båtar, vikingaskeppp, veteranbilar och en hel del annat.

Och hela familjen älskade brandstationen. Man tävlar mot andra familjer vilka som snabbast styr bilen till elden, släcker den och kör tillbaka. Gapskratt!

The family minus bebisen som var lämnad på hemmaplan.

Aramis fotar mig i väntan på att Micke ska åka klart polarexpressen.

Teater i riddarborg.

Nytt för i år är Ninjago och här kliver han in i Ninjagoland, pojken som andas Ninjago.

Här finns en laserlabyrint, en jättekul tv-spels inspirerad karusell där du ska slå ned fiender i Ninjago genom att röra händerna över en skärm, klättervägg och alla figurer uppbyggda i lego.

Aramis och SinSin Wu.

Mitt i en storstad? Nej, skyskrapor i lego och ett snurrande torn på 36 meter som ger dig utsikt över hela Legoland.

Alla Star Wars modeller fanns uppbyggda.

Duplotåg i luften som blev min favorit. Det finns också ett tåg som går runt parken, en lekpark i duplo och karuseller för de minsta barnen.

Miniland. Ett flertal städer och platser uppbyggda helt i lego.

Aramis stod och tittade på hus, tåg som rörde sig, broöppning, båtar etc hur länge som helst.

Vi åkte båt genom piraternas land där de sköt kanonkulor på oss och legohajar simmade runt båtarna.

Slush paradise.

Och i den delsom kallas polartrakten finns pingviner. De var jättefina och några hade precis fått ungar. Pingvner är verkligen ett fascinerande djur.

Och vad finns på Legoland om inte världens största legobutik. De berättar stolt att de har legot som andra butiker saknar och det är hit nyheter kommer allra först. Och ja butiken var gigantisk och självklart kunde vi inte lämna Legoland utan ett paket under armen.

Och det som inte kom med på bild var 4D bio, tempel där du skjuter laser på mumier,  svävarbåtar, alla fina blommor, western delen, ett mindre vattenland, riddarborg, körskola och lego friends.