Att planera en egen weekend

Jag i Warszawa; fotograf Katarina.

Jag är väldigt sugen på att resa någonstans ensam i sommar. Bara i ett par dagar, inte alltför långt iväg men att resa själv är som balsam för själen. Missförstå mig rätt jag älskar att resa med familj och vänner men det är något så härligt med att resa själv. Att få bestämma resrutten, helt välja och fokusera på vad jag vill göra för stunden, stanna och fotografera varenda dörr på en gata utan att någon står och väntar på mig, sitta på ett café i timmar om jag vill det och att lära känna ett nytt ställe på mina villkor. Självklart kan jag sakna att äta middag med någon eller dela hela upplevelsen med men generellt är jag så nöjd med ensamresande.

Jag tänker att jag några dagar i juli ska åka på en ensam weekend. Kanske någonstans i Sverige; jag kan tänka mig både Skåne och på toppen av ett fjäll. Jag är också sugen på någon stad i Europa som inte är alltför varm mitt i sommaren. Slovenien har jag ju drömt om länge men det är aningens för dyrt med flyg, Dublin är jag sugen på, Skottland likaså men även Belgrad, Dubrovnik och Aten lockar. Dock tror jag den sistnämnda inte är aktuell med tanke på värme i juli. Och så lockar Wien och Innsbruck.

Men allt har sin tid och för dessa få sommardagar får nog flygtider/tågtider avgöra. Men visst är det roligt kvällsnöje; titta på Europakartan, drömma sig bort, se hur många ställen man har kvar att pricka in och hur mycket man har kvar att uppleva. Själv eller med andra.