Frukost på Clarion Arlanda

Precis mellan terminal 4 och 5 på Arlanda, vid Sky City ligger Clarion Hotel Arlanda Airport. Perfekt för dig som har en väldigt tidig flight, landar sent eller vill komma i semestermood lite innan du sätter dig på planet.

Jag har själv aldrig bott här eftersom jag bor i Stockholm och inte har så långt till Arlanda men skulle gärna testa en natt här på sommaren då de lär ha en fantastisk utomhuspool.

I onsdags morse innan vi gick på planet till Legoland passade vi på att äta frukost på Clarion. Verkligen ett vinnande koncept då man slipper slösa tid på att pina i sig frukost hemma runt 05, det blir en lyxigare känsla innan resan och är flygplansmaten dålig gör det inget för du är ändå proppmätt.

Frukostmatsalen är jättestor och frukostbuffén serveras mellan 05:00-09:30 på vardagar (till 10.30 på helger).

Clarion Arlanda kan ha haft världens godaste bröd, prefekt frasigt och fortfarande ljummet. Förutom bröd bjöds det på fil och yoghurt, smoothie, juice, äggröra, korv, pannkakor, bacon, pålägg i massor, ostar, kex, några sötsaker och gott kaffe.

Massor av frukt.

Jag och Aramis gräddade egna våfflor som vi hade hallonsylt och grädde på.

Och det bästa - en egen äggkock. Jag beställde svampomelett med ost och blev inte besviken.

 Eftersom vårt plan blev fyra timmar försenat var det ju en himla tur att vi åt så vi nästan sprack för på det visat slapp vi köpa dyra (och smaklösa) inplastade smörgåsar på planet.