Att besöka The Peak i Hong Kong

Vår första dag i Hong Kong vaknade vi till en klarblå himmel och 22 grader. Eftersom jag har varit ute och flugit förr visste jag att turistattraktioner är bäst tidigast på morgonen. Så sagt och gjort direkt efter frukost styrde vi stegen mot The Peak. Vi hade tur och det gick en buss precis utanför vårt hotell.

Sedan var det en himla massa trappor innan vi nådde den gamla spårvagnen.

Du kan såklart gå hela vägen upp men vi ville åka, och med två små barn rekommenderas spårvagn. Den går var tionde minut mellan 7.00-24.00 varje dag och du köper biljetter på plats. De kommer försöka få dig att köpa paketbiljetter med entré till Madame Tussuads och Sky Terrace för dyra pengar men vi köpte bara spårvagnsbiljetter vilket kostade 100 kr tur och retur för hela familjen - lätt värt.

Väl uppe såg man hela Hong Kong, magiskt!

Att resa med barn alltså och att prova sin höjdrädsla.

För att besöka detta tak som är Sky Terrace får du betala en hel del extra, vi hoppade över det då vi tyckte vi såg bra ändå samt att vi skulle besöka

Sky 100

dagen efter.

Där spårvagnen anländer finns en liten shoppinggalleria, små promenadstråk och några museum.

Vi tog en kaffe med bästa utsikten och lät Älva möta Hong Kong från ovan.

Sedan tog vi spårvagnen ned igen. Och vilka backar det är alltså. Stundtals lutar det verkligen rakt ned och jag bad en bön att chauffören hade koll på bromsen.

När vi kom dit vid 10-tiden var det bara att gå på spårvagnen men när vi kom ned runt lunchtid ringlade det en lång kö så tips är att vara där på morgonen.

Detta passar utmärkt att göra med barn, Aramis tyckte det var jätteroligt och vi älskade det!