Träning efter graviditet

Igår gjorde jag som nästan alla andra svenskar; jag tog tag i min träning och besökte gymmet. Jag har varit dålig på det under hösten, dels har tid saknats men också för att Älva tar all min tid, ammar ofta och har inte kunnat somna utan just amning. Detta är ett mönster vi måste bryta och det jobbas på det vill jag lova.

SATS här i Hammarby sjöstad är verkligen grymt när det kommer till yta och redskap. Det kändes inte trångt fast det är första veckan i januari och stället svämmar över av pilatesbollar, kettlebells, fria vikter, trx band, steplådor och annat man behöver. Jag har fortfarande problem med mitt magstöd efter graviditeten, kan inte hitta det när jag plankar till exempel och det är på detta jag måste jobba. Jag har tränat en del med mammamage appen men jag tycker det är så trist och går så sakta även om jag vet att man måste börja med de små rörelserna. Jag har tagit hjälp av både Lofsans och Olgas böcker om mammaträning och bra pass.

Januari får det bli fokus på just mage och styrka (och eventuellt kost), sedan reser vi bort och jag vet av erfarenhet att jag då inte prioriterar gym utan promenader och det är helt ok. När vi sedan kommer hem i mars får jag återgå till styrketräning och kanske till och med anlita en PT om magen inte hittat det där stödet.