See you in february - Vietnam

Jag längtar något så enormt till vår resa i februari-mars. Jag är också väldigt glad att vi valde bort Thailand och provar nytt. Hong Kong i början och slutet men merparten i Vietnam. Jag är nu klar med våra hotelbokningar för Vietnam - endast Hong Kong återstår. Först var vi inne på att gå all in på Hong Kong och Disneyworld men nej jag tror varken vi vuxna eller plånboken klarar det så vi kör stadssemester, njuter av street food, kanske tar vi med Aramis upp i linbanan, åker spårvagn och visar honom staden.

Lite så här som nedan kommer våra dryga 4 veckor i Vietnam att se ut - jag hoppas verkligheten stämmer överens med bilderna.

My Khe Beach i Da nang.

Vårt hotell i Da nang.

Ett hotell vi ska bo på i utkanten av Hoi an.

Ett annat hotell vi ska spendera 6 dagar på - i Hoi an.

Egentligen hade vi planer att bo på i lägenhet men det visade sig bli billigare att bo på hotell där frukost ingår. Vietnam är billigt i jämförelse med Thailand. Ett rum för oss fyra med frukost kostar mellan 300-400 kr natten. Det finns självklart mycket billigare alternativ men då har vi valt hotell med pool som inte ligger alltför långt från stranden. Jag har helt utgått från läge, pris, storlek på rum och vad barnfamiljer säger på Tripadvisor.

Så denna vecka har jag lovat mig själv att boka hotell i Hong Kong också. Men det är inte alls lika roligt när de är ganska så dyrt och det väldigt sällan ingår frukost - tyvärr.