En lista om att resa

Annika som skriver Resfredag gjorde denna lista och uppmanade oss andra att göra samma sak. Kul idé tycker jag och hänger på.


Den här resan längtar jag till just nu:

Just nu förbereder jag mig för 5 veckor i Asien. Vi flyr Sveriges värsta månad februari och jag är mitt uppe i att fixa resrutt, boka boenden, tänka på vaccination, visum och transporter. Älskar det!

...men det här står mig upp i halsen:

Resenärer som redan på flygbussen/flygplatsen börjar gnälla. Man har läst att det ska regna hela veckan, det kommer säkert vara lyhört, inget grovt bröd och svenskt kaffe och oj vad resväskan är tung.

Det här stället är mitt favoritresmål just nu:

Jag skulle vilja uppleva höst i USA. Ni vet en sån där lång höst som inte övergår till vinter så snabbt som här. 5 grader på morgonen, 20 på dagen, löv som är gula länge och höstkänsla in i december. Jag tänker mig att Washington är lite så.

Det här prioriterar jag bort till förmån för mer pengar i reskassan:

Det mesta. Dyra restaurangbesök, ansiktsbehandlingar, naglar, löshår, botox, frisörbesök var sjätte vecka, dyra märkeskläder, latte on the go, lunch ute varje dag, städhjälp - ja you name it. Speciellt nu när jag är mammaledig och vi inte har två löner tänker jag extra mycket på att spara så vi kan ha det ljuvligt i Asien istället.

Just nu stör jag mig på det här i resebranschen:

Alla osynliga avgifter som tillkommer. Du ser ett pris för flyg och när du väl är klar att boka har priset ökat med några tusen. Du har betalat för hotellet men när du kommer dit får du betala extra för AC/spjälsäng/värdeskåp/handdukar. Jag är så trött på lockpriser, skriv istället ut vad det kostar direkt så slipper kunderna bli irriterade i efterhand.

En resetrend jag tror, eller hoppas, kommer att gå över är:

Att de slås upp enorma hotell på landsbygden med all inclusive extra allt och slår ut små byar totalt. Ett tips är att läsa Välkommen till Paradiset.

Det här har jag en förmåga att prioritera bort i resväskan:

Klackskor och böcker. På senare år har det blivit fler resor med barn och färre resor med fokus på sena middagar och nattklubbshäng. Lika så finns det inte riktigt tid att läsa på stranden en hel dag som det gjorde förr. Jag har också bantat min necessär rejält.

Jag står inte ut med:

Dåliga flygtider. Jag avskyr plan som har en restid på 4-5 timmar och lyfter 06 eller 01. Att gå upp mitt i natten eller flyga mitt i natten gör att hela nästa dag blir upphackad, sömn på plan är aldrig djup och nej jag gillar det inte.


Skulle jag bara få resa till en plats i resten av mitt liv skulle det vara:

Grekland. Det finns alltid en ny ö att upptäcka, en ny gränd att gå vilse i och en fantastisk frappe att inta.

Det allra roligaste respektive tråkigaste med att resa är att:

Roligaste måste vara all planering, drömmar, längtan och så att äntligen anlända på en ny plats. Få uppleva nya möten, ställen och måltider. Tråkigast; att komma hem, packa upp, landa i vardagen och inse att nu var det över.


Kommande vecka lovar jag mig själv att:

Boka boende i Hong Kong innan de höga priserna blir ännu högre. Och kolla upp det här med visum.


Ett hopp i Marockos öken.