Thailands bästa strand

Strand - septemberutmaningen #4

När jag hör ordet strand tänker jag på pudervit sand, palmer, solnedgång och den där ljuvliga doften av hav. Jag har besökt oändligt många stränder men den som först dyker upp i mitt huvud och som jag har som min paradisstrand den ligger på ön Koh Mak.

När Micke och jag flyttade till Thailand började vi med några veckor på öarna. Vi började med Koh Chang, åkte vidare till Koh Mak och denna lilla hydda och blev fast. Jag tror vi betalade 50 kr natten för denna hydda med dubbelsäng, fläkt, toalett och dusch samt egen hängmatta och...

... egen strand. Detta är nämligen utsikten från det lilla fönstret och dörren där du kliver ut på morgonen. Vi blev kvar här i flera veckor, det var som att komma till paradiset. Vi utforskade ön på moped, åt pad thai för 8 kr, läste massor av böcker, drack bananshake, snorklade och bara låg i varsin hängmatta och tittade på horisonten.

Det var helt tyst, inte en enda solstol, försäljare eller annan turist heller för den delen. Paradisstrand deluxe. Det var så bra att vi faktiskt återvände både ett och två år senare.

Hur denna lilla strandremsa ser ut idag vill jag kanske inte veta med massturismen och byggandet, men i mitt minne kommer detta alltid vara den perfekta stranden.