Hotell med bra hotellfrukost

Semesterfrukost - septemberutmaningen #9.

Jag älskar frukost. Halva nöjet med att resa är ju hotellfrukosten och jag lägger gärna extra pengar på den delen. Hotell i London gör mig alltid besviken. Hotell i Asien får mig att sakna smörgås med ost men istället får man sushi och nudlar. Tyvärr tycker jag svensk hotellfrukost inte lever upp till frukost du äter på resande fot - de saknar det där lilla extra. Jag skulle gärna skippa lunch och middag och köra två frukostbuffér per dag för att riktigt njuta av allt, man blir ju oftast för mätt för att testa allt.

Det finns några frukostar som jag minns extra mycket; här kommer de.

Four Season, Istanbul

Denna frukosten var något alldeles extra. Kaffe i silverkanna, yoghurt, smoothies, smör, pålägg - allt serveras i små portionsskålar. Färskpressad juice, du får själv välja av vilka frukter. En kock som lagar pannkakor, våfflor, omeletter och fattiga riddare.


Varje personal har hand om ca 3 bord och serverar dig allt du behöver, fyller på kaffe och dryck, tar bort tallrikar direkt och bär ut din frukost om du så vill. Vi började inne och avslutade med kaffe och kakor ute i solen.

InterContinental, Warszawa

Lyxhotell i Polen är extra allt. Det finns allt du kan önska dig i frukostväg och bonus; en dam som spelar harpa.

Och självklart free flow av champagne.

Fito Bay, Samos

Det är något speciellt med att äta frukost i Grekland, vid havet. Allt smakar lite bättre, luften är klar, en ny dag med klarblå himmel ligger framför dig och det är semester. Fito Bay på Samos bjuder på den perfekta grekiska frukosten och ingenting saknas. Smoothies, grekisk yoghurt med honung, varma croissanter, färsk frukt, ägg, ost, nybakat bröd, hemodlade tomater, baklava, frappe - jag längtade varje kväll till nästa morgon.

Vida Downtown, Dubai

Den vackraste frukosten jag ätit serveras i Dubai. Frukosten är en fröjd för ögat (och magen) med allt i små skålar, färskpressad juice på isbädd, nyttiga alternativ som quinoagröt och sojayoghurt. Du beställer från en meny om du vill ha pannkakor på bovete, våfflor med bär eller omelett på äggvita. Jag är svag för hälsosamt tänk och den här frukosten skulle jag kunna äta året om utan att tröttna.