Vietnamesisk nudelsallad - perfekt till grillmiddagen

I helgen gjorde jag och Micke en fantastisk middag till en utav de där sommarkvällarna då man kunde sitta ute hur länge man ville i t-shirt och det blev liksom inte kallt.

Vi grillade fläskytterfilé och till det gjorde vi en vietnamesisk nudelsallad som var så grymt god att ni bara måste få receptet.

Vietnamesisk nudelsallad

(4 personer)

ett paket risnudlar (ca 200 g)

en halv gurka (fint strimlad)

2 morötter (riven på det grövsta)

3 salladslökar

sallad, gärna isberg (hackad)

en kruka koriander (klippt)

2 dl cashewnötter (grovt hackad)

2 dl edamamebönor

Dressing

3 vitlöksklyftor (finhackad)

2 msk pressad lime

4-5 cm ingefära (finhackad)

4 msk fisksås

4 msk vatten

2 msk socker

1 tsk sambal oelek

Blanda först dressingen och låt stå i ca en kvart. Koka risnudlar som det står på paketet, blanda allt i en stor skål men spar nötter och koriander. Häll över dressingen och låt stå i kylen en stund och precis innan servering har du över koriander och nötterna. Detta är matkärlek mina vänner. (Går såklart att skippa grillat till och blanda i räkor direkt i salladen också.)