det blir en svettig sommar


Det oroar mig lite att jag ska vara höggravid ännu en gång i juli. Jag minns sommaren 2010 med skräck då det var 30 grader varmt större delen av juni och jag flämtade i värmen. Att försöka få till ett korsdrag i en lägenhet är inte det lättaste och balkongen gav föga svalka. Aramis var beräknad den 24 juni tror jag, men kom inte förrän 10 dagar senare. Vi åkte till landet för att få svalka, ställde in en fläkt i huset och bara väntade. Sen gick vattnet, vi ruschade tillbaka till Stockholm och så kom han. Och så kom några till veckor i en stekhet lägenhet med en svettig bebis på magen. Jag tror inte han hade kläder på sig alls de första veckorna utan bara blöja. Och nu ska vi alltså göra exakt samma sak igen. Och hoppas på en sval sommar är inte min stil riktigt för de få månader av sommar vill jag ju ha sol och värme. Men något bättre än korsdrag och fläkt skulle behövas. Drömmen vore ju AC, Polarpumpen har mindre varianter till bra pris som jag är sugen på att införskaffa.

När vi bodde i Bangkok var ju AC standard och där går det inte att leva utan. Men man lär sig snabbt att det finns olika typer och modeller. Det finns de som svalkar hela rummet, som knappt låter och är som en dröm. Sen finns de modell äldre som låter som en traktor, ger full blås rakt över ditt huvud och ger dig förkylningar. Men den senare tillverkas nog inte längre får vi hoppas. Thailändare älskar ju sin AC; ni vet full fräs på tunnelbanan, bussar, i butiker och på biografer - där får man klä på sig när man går inomhus. I Sverige är det lite tvärtom och är det nästan 30 grader ute kokar bussen och man nästan flyter bort för de har inget fläktsystem - alls.

Så låt och hoppas på en bra sommar med mycket sol, med lagom värme och att jag inte flyter bort före eller efter förlossningen. Och att vi kan vara på landet så mycket som möjligt!