Stockholms bästa pizzor - iallafall sjöstadens

Jag har sedan länge hört att Hemma hos Kaj har bytt koncept, fixat ny meny och börjat med pizza.Hemma hos Kaj ligger här i Hammarby Sjöstad, vid Mårtensdal vid vattnet. Första gången jag var där, när det var nyöppnat serverade de mat från olika världsdelar och stället verkligen toppen. Ett par år senare var jag inte alls lika imponerad av besöket men så förra veckan blev det alltså tredje gången gillt.


Lokalen är sig ganska lik, påminner lite om engelsk pub, mysig inredning där allt ser olika ut, en popcornmaskin i hörnet och en jakttrofé på väggen.

Vi valde att testa deras stenugnsbakade pizzor och ja, vi dog pizzadöden. Herregud så fantastiskt gott och väldigt mycket mat.

Detta är en Manzo; grillad biff, champinjoner, rödlök, ruccola och en perfekt bearnaise.

Och jags om älskar tacos fick allt i ett i denna pizza som heter Mexicana och består av tacokryddat oxkött, jalapeno, isbergssallad, tomat, nachos och vitlökssås. Det fanns inte en chans att jag kunde få i mig hela denna pizza hur god den än må vara men det var inga problem för den trevliga personalen som genast la den i en låda och bad mig ta hem den.

När pizzor ser ut och smakar så här så är de lätt värda sina 145 kr måste jag säga!

Nu hoppas jag på en solig sommar och att Kajs öppnar upp för en härlig brunch på deras uteservering. Tummen upp för Sjöstadens (och kanske Stockholms?!) lyxigaste pizzor!