Julfest med Picard

Jag hoppade högt av glädje när jag blev inbjudan till julfest med Picard. Ni vet, jag älskar ju Picard där allt är fryst och med bästa kvalité från Frankrike. Vi höll till på Aveqia och provade oss igenom deras sortiment för en härlig glöggkväll/julfest/nyårsfest.


Vi började med glögg och dessa (se nedan) helt fantastiska julgransbriocher. Perfekta till glöggfikat och något ni bara måste prova.





Sedan blev det snittar i massor bland annat dessa laxrullar men även ostrullar, getostknyten med rödbeta och mini bruschettas med bönor, lax och ricotta.


Varmrätt denna kväll var en krämig sabayon med havskräftor och pilgrimsmusslor som kommer i portionsförpackning i butiken.


Och sen då? Jo alla dessa söta bakverk som Picard är bäst på! Julgransbakverk med mascarpone och choklad, macarons i kastanj/pistage i form av julgranar, små bakverk som lemoncake, moccaruta och hallonpannacotta och så en bûche av mörk chokladglass som när den står framme och smälter förvandlar chokladsjön till ett chokladvattenfall (se sista bilden).




En helt underbar kväll och Picard har ju redan vunnit mitt hjärta men nu kanske ännu mer - jag är såld. Jag vil att Sverige ska vara med som Frankrike när det kommer till snittar, plockmat och bjuda hem folk spontant en kväll i november.

Jag fick med mig massor med godsaker hem men får även besöka min favoritbutik och välja ut några favoriter. Tusen tack till Prat PR och Picard för denna kväll!