Vilka åkte och hur åkte vi?

Hur åkte vi då på denna tågluff? Jo vi startade i Stockholm; jag, Per från tidningen Vagabond och Bonita från Holland (som var vår guide under hela resan och dessutom är matskribent). Vi tog snabbtåget till Köpenhamn där vi mötte upp Sophie som skriver bloggen Sophiesworld.net och Carine från The Digitalistas- en holländsk nättidning och Sofia som skriver bloggen Fantasiresor.

Vår lilla grupp utgjordes alltså av 6 personer och eftersom vi inte pratade samma språk var det engelska som gällde. Och vad bra det är ändå. Att få öva sin engelska hela dagarna - hitta flytet igen.

Efter Köpenhamn tog vi tåget till Hamburg och under den sträckan fick tåget åka in på en färja och vi kunde gå av i 45 minuter.

Från Hamburg fortsatte vi ned genom hela Tyskland och landade i München. Där mötte vi upp de två andra grupperna; en från Holland som utgick från Amsterdam och en från Frankrike som utgick från Paris. De gjorde andra turer än oss och besökte Berlin, Wien, Bologna, Basel och andra härliga platser.

Från München åkte vi genom Österrike till Italien och Venedig. Att åka in i Venedig med tåg är lite som att glida fram över vattnet och får ni chansen någon gång så ta tåget - det var en mäktig känsla.