soppa på pumpa; butternut med smak av kokos

Ikväll efter en vabbande dag i regn kände jag att det enda rätta var att göra en riktigt mustig soppa till middag! Självklart med min absoluta favoritpumpa; butternut. Den blev magisk god, den var nyttig och framförallt tror jag den stoppar varenda bacill som just nu vandrar från hand till hand. Receptet hittar du längst ned.



Recept Krämig Butternutsoppa

1 butternut
1 burk kokosmjölk
1 liter grönsaksbuljong
muskot
1 rejäl bit ingefära
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
salt och peppar

Skala butternut, ta bort kärnor och skär den i mindre kuber. Hacka lök, vitlök och ingefära. Ta en stor kastrull, häll i olivolja och fräs löken och ingefäran. Tillsätt butternut och stek ett par minuter till. Häll på buljongen och låt koka i 15-20 minuter tills pumpan är mjuk. Ta sedan en soppslev och ös ur några skopor vatten från soppan; så att den inte blir så rinnig. Kokvattnet ska precis täcka pumpan. 

Häll i kokosmjölk, låt puttra och i med rikligt med muskot. Ta fram stavmixern och mixa soppan slät, smaka av med salt och peppar.

Garnera gärna med gräddfil och färsk basilika och jag tror också att knaperstekt bacon kan bli hur gott som helst att smula ned i denna soppa.