Fito Bay, Samos

Fito Bay var det sista hotellet vi bodde på under vår öluff i Grekland. Fito Bay ligger på Samos, nära Pythagorio (tar ca 15 minuter att gå in till själva hamnen) och är ett jättefint hotell. Vi blev uppgraderade till familjesvit med två stora rum, våningssäng till Aramis, två balkonger, ac i alla rum, och stort badrum. 

Själva hotellet består av små bungalows på två våningar som ligger utspridda kring en mysig trädgård med pool, barnpool och havet ett stenkast därifrån. Solstolarna på stranden Potokaki är gratis om du bor på hotellet och stranden är bred, barnvänligt och består mest av småsten. Denna strand fortsätter sedan till jättehotellet Doryssa och andra mindre ställen - hela vägen in till Pythagorio.

Frukosten på Fito Bay var helt outstanding. Det fanns frukt i massor, smoothies gjorda på jordgubbar, kiwi och vattenmelon, hur mycket bröd som helst, grekiska delikatesser, varm mat, pålägg, juicer, kaffe, nötter, yoghurt, chokladmousse - ja allt du behöver!

Wifi fanns i receptionen och kring poolen, det fanns biljardrum och fotbollsspel, bibliotek och stora ytor att hänga på. Som vanligt var vi de enda som hade barn med oss på hotellet - men det betyder också lugn och ro. De flesta gästerna kom från Holland, England och Norden

och det går tydligen att åka charter till detta hotell också.

Och sist men inte minst - personalen! Så himla bra, serviceminded ut i fingerspetsarna. Vi fick en present när vi checkade ut, de älskar barn och vi råkade glömma en sak på hotellet som de postade hem till oss i Stockholm! Detta ställe är en pärla, väldigt lugnt och jag kan verkligen rekommendera det!