Ljummen sötpotatissallad med fetaost och granatäpple
/
Jag lovade ju er receptet på den här urgoda salladen - här är det;
Sötpotatissallad med granatäpple
1 purjolök
2 stora sötpotatisar eller 3-4 mindre
1 röd paprika
0,5 paket fetaost
1 granatäpple
olivolja
körsbärstomater
1 förpackning färsk babyspenat
pumpakärnor
Skala potatisen och skär i mindre bitar. Ringla över olivolja och havssalt och ställ in i ugnen på 200 grader ca 30 minuter (tills den är mjuk).
Under tiden kan du skära purjolök, paprika och tomater i mindre bitar. Dela granatäpplet i 4 delar. Stek spenaten i olivolja och flingsalt. Rosta en näve pumpakärnor i en torr stekpanna. Blanda dressingen.
Dressing
2 msk rödvinsvinäger
2 msk saft från granatäpple (krama ur kärnorna från 2 delar)
1 msk honung
2 msk olivolja
salt och peppar
När potatisen är klar, låt svalna något och lägg upp på ett stort fat. Ha på purjolök, paprika, tomater och spenat. Häll över dressingen och strössla sedan över fetaost, granatäpplekärnor och pumpakärnor. Klart!
Sötpotatissallad med granatäpple
1 purjolök
2 stora sötpotatisar eller 3-4 mindre
1 röd paprika
0,5 paket fetaost
1 granatäpple
olivolja
körsbärstomater
1 förpackning färsk babyspenat
pumpakärnor
Skala potatisen och skär i mindre bitar. Ringla över olivolja och havssalt och ställ in i ugnen på 200 grader ca 30 minuter (tills den är mjuk).
Under tiden kan du skära purjolök, paprika och tomater i mindre bitar. Dela granatäpplet i 4 delar. Stek spenaten i olivolja och flingsalt. Rosta en näve pumpakärnor i en torr stekpanna. Blanda dressingen.
Dressing
2 msk rödvinsvinäger
2 msk saft från granatäpple (krama ur kärnorna från 2 delar)
1 msk honung
2 msk olivolja
salt och peppar
När potatisen är klar, låt svalna något och lägg upp på ett stort fat. Ha på purjolök, paprika, tomater och spenat. Häll över dressingen och strössla sedan över fetaost, granatäpplekärnor och pumpakärnor. Klart!