Nisse Simonsson - om sockret som blir vår död

Jag träffade den här mannen för några dagar sedan. 

Nisse Simonsson

Neurokirurg, föreläsare, författare, sommarpratare och mer därtill. Jag hade tagit in honom till ett event där han pratade om varför vi mår så dåligt när vi har det så bra och hur vi kan leva friska längre. Han an prata om sockret som kommer bli vår död. Om hur läkemedelsindustrin tjänar pengar på att vi tar fler mediciner som slår ut varandra. Om varför vi ska välja smör framför Becel (då det senare är samma sak som det vi smörjer gräsklippare med). Om IFD-mat dvs mat som minskar inflammation och förbättrar hälsan. Om hur vi kan bromsa lavinen av cancer och diabetes genom att inte äta socker - alls. 

Jag håller med om 90% av det han säger. Jag vet redan att cornflakes innehåller 80% socker men att det är bättre att äta en Twix än cornflakes på morgonen det hade jag kanske inte insett. Och att vi triggas lika mycket av socker som av kokain och att det därför är galet svårt att sluta med helt. Självklart nämnde han också vikten av motion. Han hade bra bevis för sin tes och det räcker för mig. Sedan köper jag inte all rakt av men det var många inne i föreläsningssalen som verkligen fick en tankeställare när det kommer till rökning, coca-cola, läkemedelsindustrin och fett.

Efter föreläsningen fick han fick mig att springa till en hälsobutik och köpa Omega 3 och Vitamin D.  Omega 3 är byggsten i våra hjärnor, det får hjärtat att slå regelbundnare, smörjer våra leder och verkar antiinflammatoriskt. D-vitamin minskar risken för cancer med 60% och stärker immunförsvaret. 

Äntligen en läkare som tycker att det finns andra metoder än att stoppa i sig antibiotika, alvedon och andra kemiska piller!