drömmen om huset

Micke och jag har faktiskt haft ett hus en gång, i tre månader i Chiang Mai. Innan vi fick nog och flyttade tillbaka till lägenhet igen.

Det här med hus. Något jag återkommer till gång på gång i den här bloggen. Ju fler kompisar som köper hus ju mer sugen blir jag ju. Ytorna, trädgården, grannarna (trevliga såklart), lugnet, grillen och flera våningar. Och så det som nästan lockar mest, förvaringen. Tänk att ha en klädkammare, att inte behöva stuva undan kläder varje säsong, att Micke kan ha en hel bod för sina jobbgrejer. (Jo han har bytt it-branschen mot byggnadsvård). Att vi i garaget kan ha vår bil, Aramis cykel, vinterdäck, pulkor och ja allt annat som vi nu stuvar undan i källaren, på balkongen, i garderober och ja runt om i hela lägenheten.Skruva upp hyllor och förvara verktyg, målarburkar och ja allt annat som ligger och skräpar och so man aldrig hittar.

Om vi letar hus? Jo mest hela tiden men än så länge har inget dykt upp som känns 100% rätt. Ni vet ett hus som både har ytan, förvaringen och läget. Ett hus som inte ligger på ett gärde men heller inte går loss på 10 miljoner i Täby. Ett hus som ligger avskilt men inte öde. Ett hus som inte behöver renovering men är stilrent och vitt. Ja som ni hör är kraven många men vi har tid på oss. Just nu sitter vi inte i sjön och eftersom vi just bytt till större lägenhet är det ingen stress - det får tid den tid det tar men hus det blir det - en vacker dag!