En kväll med Bonterra hos Adam och Albert

Igår var jag på et event som nog klassas som höstens bästa. Bonterra bjöd in till vinprovning hos Adam & Albert Matstudio. Ett ställe jag varit på förr och som är helt fantastiskt om man är matintresserad. Som ni förstår serverades den mest fantastiska maten till dessa viner.





Först ut till var kallt Chardonnay (favorit hos mig) som verkligen var jättegott och denna rätt som bilden aldrig kan göra rättvisa. Det är något utav det godaste jag någonsin ätit och jag kommer tyvärr aldrig kunna återskapa dessa smaker. Svenska havskräftor med höstkål, rökt smör och chilipulver. My lord.



Vin nummer två var ett Cabernet Savignon, gott det med och till detta serverades hängmörad biff, färsk Karl Johan svamp, lök och en potatis/parmesankräm. Det smälte i munnen och att lök kan vara så gott diskuterades vid vårt bord. 




Britta gillade också maten.


Och mitt fina sällskap för kvällen var Lisa



Tredje vinet - härlig Zinfandel med hjortlägg som kokat i 24 timmar, pumpa, tryffel, broccoli och mandel.


Lisa och jag var i himlen - både mat och vinorgie. Vår typ av kväll! 
Lisa, toppenpingla som delar alla mina intressen från kokosolja till långresor och shopping på COS. Och vi gillar också svart som ni ser!

Och ni trodde väl inte vi gick hem utan efterrätt?! Inte en chans. Glass på saltrostad pistage med yoghurt, olivolja och röda bär. Och efter detta var det matkoma deluxe på bästa tänkbara sätt.


Bonterras viner var grymma, jag kommer köpa hem dem helt klart och det kan ni också göra. De flesta finns på systemet och kostar runt 130-150kr. Stort plus för ekologiska och KRAV-märkta eftersom jag försöker handla uteslutande åt det hållet. 

Med under kvällen fanns också Per Söderberg som är arkitekt och möbeldesigner. Han visade sin Early Bird kollektion med finfina möbler i skandinavisk stil. 

Tack Prat PR och Bonterra för en oförglömlig kväll!