söndag med brödbak
/
Idag är en sån här dag som är så mycket söndag. Jämngrå himmel, lite duggregn, en sjuk sambo och ingen energi. Eller ingen energi till att stå i en lekpark, besöka ett lekland eller hänga på överfulla museum.
Istället har vi en riktigt innedag jag och barnet. Ja vi var ju på lekgympa mellan 10-11 och cykeltur fram och tillbaka i småregn räcker. Så efter lunch har vi bakat bröd, raw food bollar, tagit fram kanske varenda leksak vi äger och snart ska vi söndagsfika och samla kraft till en rejäl storhandling inför veckan.
Brödet här ovan var en riktigt hit och bra mycket nyttigare än köpt bröd. Och så var det väldigt lätt att göra.
Nyttigare bröd utan jäsning
5 dl hasselnötsmjöl eller hasselnötter
4 dl bovetemjöl
2 dl havremjöl
1 dl linfrön
2 dl fiberhavregryn
3 dl naturell yoghurt
2 dl lätt kesella/kvarg
3 msk honung
1 rivet äpple
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt solroskärnor (spar till sist)
pumpakärnor (spar till sist)
Ha i hasselnötter och fiberhavregryn i en mixer och kör till mer mjöl än bitar. Blanda i alla torra ingredienser och ha sist i äpple, honung och yoghurt/kesella. Blanda väl och smeta ut i en brödform. Ha på solroskärnor och pumpakärnor överst.
Grädda på 175 grader i en timme.
Istället har vi en riktigt innedag jag och barnet. Ja vi var ju på lekgympa mellan 10-11 och cykeltur fram och tillbaka i småregn räcker. Så efter lunch har vi bakat bröd, raw food bollar, tagit fram kanske varenda leksak vi äger och snart ska vi söndagsfika och samla kraft till en rejäl storhandling inför veckan.
Brödet här ovan var en riktigt hit och bra mycket nyttigare än köpt bröd. Och så var det väldigt lätt att göra.
Nyttigare bröd utan jäsning
5 dl hasselnötsmjöl eller hasselnötter
4 dl bovetemjöl
2 dl havremjöl
1 dl linfrön
2 dl fiberhavregryn
3 dl naturell yoghurt
2 dl lätt kesella/kvarg
3 msk honung
1 rivet äpple
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt solroskärnor (spar till sist)
pumpakärnor (spar till sist)
Ha i hasselnötter och fiberhavregryn i en mixer och kör till mer mjöl än bitar. Blanda i alla torra ingredienser och ha sist i äpple, honung och yoghurt/kesella. Blanda väl och smeta ut i en brödform. Ha på solroskärnor och pumpakärnor överst.
Grädda på 175 grader i en timme.